Kristian Gintberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Kristian Gintberg
Født 1. april 1988 (34 år)
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Stemmeskuespiller, sangskriver, tv-vært Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kristian Gintberg (født 1. april 1988) er en dansk tv-vært og sangskriver. Han startede sin tv-karriere i 2011 som medvært på DRs børneprogram Lille Nørd. Programmet lukkede i marts 2012, hvorefter Gintberg blev vært på programmet Ramasjang Mysteriet, som havde premiere i marts 2013. Programmet vandt TV Prisen som "Årets børneprogram" ved tv-festivalen i 2013. Desuden modtog Gintberg, sammen med Jan Rørdam, Carl Prisen i 2014 for deres musik til Ramasjang Mysteriet. I 2018 var han vært på MGP 2018 sammen med Mette Lindberg. I 2019 var han vært på Dansk Melodi Grand Prix sammen med Johannes Nymark, og i 2020 skal han være vært igen på MGP 2020 sammen med Joakim Ingversen.

Ramasjang Mysteriet[redigér | rediger kildetekst]

I programmet spiller Kristian Gintberg sig selv, og spiller samtidigt både sin far og alle de 7 sædvanlige skurke:

Camping Vagn (Campist med udstoppet fugleband), den mærkelige, hippieagtige, gøgleragtige, fugleglade, fjollede, musikelskende og sangglade skurk, som har pagehår og går klædt i filthat, ternet skjorte, vest og brune fløjlsagtige lange bukser. Han er meget ude i naturen og bor i et telt i skoven.

Danse Staffan, den narcissistiske svenske, luskede danser med sloganet "Dans eller dø". Han laver sine danseshows i Ramasjang Hallen, og vil have penge af folk, hvis de vil tage billeder af ham.

Fru Pudderkvast, Rengørings-vanvids-lidende rengøringsdame, som har noget indebrændt energi hun kommer af med når hun banker tæpper, hun vælter (smadre) ofte ting når hun gør rent, og "snupper" ting fra folks hjem fx smykker. Hun er også meget påståelig, fx påstår hun, at hun altid er meget, meget venlig, selv om hun egentlig prøver at hundse sine kunder, fx Preben Pølsesnak, ud af deres hjem, så hun kan rane (stjæle) ting fra dem.

Hanne Riffel (Bøvsedrosseljæger), som er klædt i lyserød kortærmet bluse, på med patronbælte, slangebøsser, rifler og andre våben, samt har en mørkegrøn camouflagestrutnederdel. Hun er, lige som Camping Vagn, meget glad for at være i skoven, som hun kommer ud i vha. at køre derud på sin motorcykel.

Reichardt Thomsen, han er pensionist, er iført badekåbe og tøfler, går med rollator og stjæler sukkerknalder på den lokale Ramasjang bodega. Han elsker sukker og spiser gerne rigtig mange sukkerknalder, samt drikker mange Ramasjang Brus, stjæler og spiser bolsjer, som han stjæler fra fx Hanne Riffel, efter at han har budt hende en sukkerknald, hvilken hun er afvisende overfor at skulle modtage.

Ronni Roligan (inkarneret fodboldfan med irriterende tilråb til fodbolddommeren), kræver penge ud af nye "roligans", fx Camping Vagn, for at de kan være medlemmer af denne, selv om han til at begynde med har sagt, at den, for alle, er fuldstændig gratis.

Preben Pølsesnak, den bornholmske pølsemand, som sælger franske hotdog med halve pølser i fra sin pølsevogn, han kalder det klip og slip tricket, panfløjten, megafløjten, samt tricket klip og stik.

I august 2014 udkom Ramasjang Mysteriet som bog, med tekst af Kristian Gintberg og illustrationer af Gabriel Diaz.

Andre aktiviteter[redigér | rediger kildetekst]

Gintberg har desuden været vært på Sommer Summarum og Godmorgen Ramasjang.

I januar 2015 havde Gintberg premiere på dukkeprogrammet Ramajetterne på DR. Udover at medvirke som sig selv, styrer han også dukken Flummer, skriver manuskripter og har komponeret slutsangen "Heroppe hvor solen altid skinner".

Trivia[redigér | rediger kildetekst]

Kristian Gintberg er nevø til komikeren Jan Gintberg.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FjernsynSpire
Denne artikel om en tv-personlighed er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi