Spring til indhold

Mette Lindberg

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mette Lindberg
Mette Lindberg i 2012.
Information
FødtMette Lindberg
2. december 1983 (40 år)
Herlev, Danmark Rediger på Wikidata
OprindelseDanmark Herlev, Danmark
StatsborgerKongeriget Danmark Rediger på Wikidata
BopælKøbenhavn Rediger på Wikidata
PartnerAnders Christensen Rediger på Wikidata
GenrePop
BeskæftigelseSangerinde
Medlem afThe Asteroids Galaxy Tour Rediger på Wikidata
Aktive år2007 - nu
Associeret medThe Asteroids Galaxy Tour
Instrumenter
Vokal Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Mette Lindberg. Aarhus Jazz Festival 2017.

Mette Lindberg (født 2. december 1983 i Herlev) er en dansk sangerinde, og forsanger i bandet The Asteroids Galaxy Tour, med hvem hun har udgivet tre albums.

I januar 2016 debuterede hun som dommer i DR1s underholdningsprogram X Factor og i 2018 som vært ved MGP 2018, sammen med Kristian Gintberg.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Opvækst[redigér | rediger kildetekst]

Lindberg blev født i december 1983 på Amtssygehuset i Herlev, og har én storesøster. Da hun var 12 år fik hun sin første cd-afspiller, hvor hun før havde hørt til familiens musik som det nye MC Einar og Johnny Hates Jazz, ligesom det ældre musik fra Tina Turner, The Beatles og Bob Dylan blev hørt hjemme i Herlev. Lindberg startede med at spille på mundharpe. I folkeskolen begyndte hun at gå til trompet, blokfløjte og kor.

Hun fik sin 10. klassen på en efterskole, hvor hun første gang stod i front for et kor eller en gruppe. Da efterskolen var overstået tog Lindberg ét år på Medieskolen i Lyngby, hvor hun deltog i et radiokursus. Herefter blev det til godt ét år på HF, inden hun sprang fra, og fik job i centralkøkkenet på Herlev Sygehus. Mens hun arbejdede blev hun mere fokuseret på musikken, og tog blandt andet et intensivt musikkursus på Rytmisk Center i København. Derefter gjorde hun sin HF færdig, og fik arbejde i en fritidsklub i Hellerup.[1]

Musik[redigér | rediger kildetekst]

I 2007 blev Mette Lindberg kontaktet af Lars Iversen, som hun tidligere havde mødt igennem vennekredsen. Han havde en idé til et band som skulle hedde The Asteroids Galaxy Tour, og Lindberg skulle være med som forsanger. Deres første spillejob var 20 minutters opvarmning forud for en koncert med Amy Winehouse i VegaVesterbro.[1]

I 2009 udgav de deres første album, og det tredje og seneste udkom i september 2014.

Lindberg blev ved Danish Music Awards 2012 nomineret til Årets Danske Kvindelige Kunstner. En pris Aura Dione vandt.

Andet[redigér | rediger kildetekst]

I efteråret 2015 debuterede hun som skuespillerinde, da hun medvirkede i en mindre rolle i instruktør Max Kestners debutspillefilm Fang Rung med Carsten Bjørnlund i hovedrollen.

Lindberg debuterede i januar 2016 som dommer i den niende sæson af DR1s underholdningsprogram X Factor, hvor hun erstattede Lina Rafn.[2]

Privat[redigér | rediger kildetekst]

Mette Lindberg har siden 2008 dannet par med bassisten Anders Christensen. De er bosat i København.[1][3]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b c Knutzon, Susanne (16. februar 2012). "Dansk & dejlig: Interview med Mette Lindberg". Eurowoman. Arkiveret fra originalen 24. december 2015. Hentet 5. januar 2016.
  2. ^ Ellegaard, Christian (12. august 2015). "Mette Lindberg". DR. Hentet 5. januar 2016.
  3. ^ Kragh, Julie (12. august 2015). "Mette Lindberg er ny i 'X Factor': Derfor bliver jeg en god dommer". B.T. Hentet 5. januar 2016.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]