Spring til indhold

Kristian Hundebøll

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kristian Hundebøll
Kristian Hundebøll, koncernchef i DLG
Personlig information
FødtKristian Johnsen Hundebøll
22. april 1966 (58 år) Rediger på Wikidata
Nationalitetdansk
Uddannelse og virke
Uddannelses­stedCand.scient.pol., Aarhus Universitet suppleret med INSEAD, MIT og Harvard Business School
BeskæftigelseGroup CEO, DLG
Nomineringer og priser
UdmærkelserDannebrogordenen, 2014
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kristian Hundebøll (født 22. april 1966 i Hjørring) er en dansk erhvervsleder, der siden 2013 har været koncernchef i DLG, som er et andelsselskab, der er ejet af mere end 26.000 danske landmænd. DLG servicerer virksomheder og private inden for de tre forretningsområder: Food, Energy og Housing[1].

Kristian Hundebøll er søn af Regnar Hundebøll og Anna Maria Hundebøll. Han er opvokset i Hjørring og Ølgod, og blev student fra Grindsted Gymnasium i 1985. Han færdiggjorde sin cand.scient.pol. på Aarhus Universitet i 1994[2].

Efter studierne blev han ansat som EU-rådgiver i internationalt kontor under det daværende Fyns Amt med base i både Danmark og Bruxelles.

I 2001 vendte han hjem til Danmark og blev ansat som direktionsassistent i DLG. I 2003 blev han forfremmet til direktør og medlem af koncerndirektionen. Her havde han bl.a. ansvaret for DLG's entre på det tyske marked[3].

I 2010 blev han udnævnt til vicekoncernchef og i 2012 til sideordnet administrerende direktør i DLG sammen med den mangeårige administrerende direktør Asbjørn Børsting. Siden 2013 har Kristian Hundebøll haft det overordnede ansvar i DLG.

Ved siden af jobbet som koncernchef i DLG besidder Kristian Hundebøll en række bestyrelsesposter i DLG´s datterselskaber. Derudover er han formand for INTERCOOP Europe (brancheorganisationen for europæiske landbrugsselskaber) og formand i Dansk Korn og Foderstof (DAKOFO)[4].

Desuden har Kristian Hundebøll været en toneangivende skikkelse i landbrugets grønne omstilling, som der gennem de seneste år er kommet et massivt fokus på. Kristian Hundebøll blev udnævnt som formand for Den Globale Klima-Task Force, som er nedsat af Landbrug & Fødevarer[5].

Derudover er Kristian Hundebøll medlem af Nationalbankens repræsentantskab[6] samt DI’s udvalg for erhvervspolitik[7]. Han er desuden medlem af bestyrelsen i Carsøe A/S.

Hædersbevisninger[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]