Cand.scient.pol.

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Cand.scient.pol., (latin: candidatus/candidata scientiarum politicarum), er en kandidatgrad i statskundskab, også kaldet politologi.

Den internationale betegnelse for graden er Master of Science in Political Science.

Kandidatuddannelsen i statskundskab er normeret til at vare 2 år og udbydes på Aarhus Universitet, Københavns Universitet og Syddansk Universitet.

Uddannelsen i statskundskab indeholder kerneområderne almen statskundskab, sammenlignende statskundskab, international politik og offentlig forvaltning. Politisk teori og idéhistorie regnes nogle steder også som et kernefag. Dertil kommer andre samfundsvidenskabelige fag som sociologi, forvaltningsret og mikro- og makroøkonomi, samt en mængde valgfag. Uddannelsen til cand.scient.pol. indeholder desuden undervisning i samfundsvidenskabelig metode og videnskabsteori.

Cand.scient.pol.er bliver oftest ansat i centraladministrationen, regioner og kommuner samt interesseorganisationer. En del ansættes dog ligeledes i det private. Eksempelvis i konsulentbranchen.

Ifølge Altinget.dk er 20 pct. af Folketingets medlemmer uddannede cand.scient.pol.er[1].

Referencer[redigér | redigér wikikode]

SamfundStub
Denne samfundsartikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
SkoleStub
Denne artikel om en skole, en uddannelsesinstitution eller uddannelse er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.