Kurt Westi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Kurt Westi f. Frederiksen (født 22. marts 1939Orø, død 6. december 1996 i Hundested[1]) var en dansk tenor, der foldede sin smukke lyriske stemme ud i såvel de enkle danske sange som de store operaroller.

15 år gammel begyndte han at studere violinDet Kgl. Danske Musikkonservatorium, men skiftede snart over til sangstudier og debuterede 1961Odense Teater som Almaviva i Barberen i Sevilla. På Det kgl. Teater kunne han høres i lyriske tenorroller som Don Ottavio i Don Juan, Lenskij i Eugen Onegin og Fenton i Falstaff.

Senere i sin karriere fik han roller i det tungere fag som Cavaradossi i Tosca og Alfredo i La Traviata. I 1992 sang han i Barbican Hall i London David i en opførelse af Carl Nielsens Saul og David. Efter en årrække i udlandet vendte han 1994 tilbage til København, hvor han gentog partiet som David og desuden Calaf i Turandot, en rolle han høstede stort bifald med. Han var desuden en fornem fortolker af danske sange og romancer. Han var gift med violinisten Grith Dirkinck-Holmfeld og far til sanger, skuespiller og entertainer Klavs Rosell Westi.

Noter[redigér | redigér wikikode]