Kyrie Irving

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Kyrie Irving
Kyrie Irving cropped.jpg
Personlige data
Fulde navn    Kyrie Andrew Irving
Fødselsdato    23. marts 1992 (24 år)
Fødested    Melbourne, Australien
Højde    191 cm
Kælenavn(e)    Uncle Drew
Position    Point Guard
Klub information
Nuværende    Cleveland Cavaliers
Trøjenummer    2
College
Duke University
NBA draft
Placering i draft Årgang Draftet af
1 2011 Cleveland Cavaliers

Kyrie Andrew Irving (født 23. marts 1992) er en australsk/amerikansk basketballspiller, som spiller point guard for Cleveland Cavaliers i National Basketball Association (NBA). Irving blev valgt som den første i NBA Draften i 2011, foran bl.a. Kemba Walker, Kawhi Leonard og Iman Shumpert. Han etablerede sig hurtigt som en stjerne på et af NBA's mindre succesfulde hold. Cavaliers mistede den tidligere MVP LeBron James året før, Irving kom til klubben. Kyrie Irving blev valgt som Rookie of the year i sin første sæson og kom på All-star-holdet i sin anden sæson. Han vandt desuden NBA 3 Point Contest i 2013, hvor man kårer ligaens bedste 3-point-skytter, og han blev kåret som MVP i Allstar-kampen i 2014.

Kyrie Irving er en del af det nye "big three" i Cleveland sammen med Kevin Love og ikke mindst den tilbagevendte LeBron James.

Landshold[redigér | redigér wikikode]

Kyrie Irving er født i Australien, men flyttede som 2-årig til USA, så han havde muligheden for at spille for begge landshold. Landstræner Mike Krzyzewski udtog Irving til det amerikanske landshold, og Irving var med til at spille VM i 2014 samt OL i 2016 for USA.

Broom icon.svg Der er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket muligvis er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres i artiklen.
Question book-4.svg