Kyrie Irving

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kyrie Irving
Kyrie Irving (37769619256).jpg
Personlige data
Fulde navn Kyrie Andrew Irving
Fødsels­dato 23. marts 1992 (30 år)
Fødested Melbourne, Australien
Statsborger USA,
Australien Rediger på Wikidata
Bopæl Brooklyn Rediger på Wikidata
Sprog Engelsk Rediger på Wikidata
Klub information
Højde 191 cm
Positioner Point Guard
Nuværende­klub Brooklyn Nets
Trøjenummer 11
College
Duke University
NBA draft
Placering i draft
1
Årgang
2011
Draftet af
Cleveland Cavaliers

Noter:

Wikidata:
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Kyrie Andrew Irving (født 23. marts 1992) er en australsk/amerikansk basketballspiller, som spiller point guard for Brooklyn Nets i National Basketball Association (NBA). Irving blev valgt som den første i NBA Draften i 2011, foran bl.a. Kemba Walker, Kawhi Leonard og Iman Shumpert. Han etablerede sig hurtigt som en stjerne på et af NBA's mindre succesfulde hold. Cavaliers mistede den tidligere MVP LeBron James året før, Irving kom til klubben. Kyrie Irving blev valgt som Rookie of the year i sin første sæson og kom på All-star-holdet i sin anden sæson. Han vandt desuden NBA 3 Point Contest i 2013, hvor man kårer ligaens bedste 3-point-skytter, og han blev kåret som MVP i Allstar-kampen i 2014. Han kæmpede i dette års sæson meget med skader i knæet, og blev sidst på sæsonen opereret mod det. Det betød at han, sammen med Gordon Hayward, var den anden stjerne på Boston Celtics holdet som skulle holdes ude af rotationen.

Landshold[redigér | rediger kildetekst]

Kyrie Irving er født i Australien, men flyttede som 2-årig til USA, så han havde muligheden for at spille for begge landshold. Landstræner Mike Krzyzewski udtog Irving til det amerikanske landshold, og Irving var med til at spille VM i 2014 samt OL i 2016 for USA.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg