LOA

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
LOA
Karriere
Navn LOA
Type Barkentine
Historie
Værft Sophus A. Webers Værft, Svendborg
Køl lagt 1921
Søsat 1922
Tekniske data
Tonnage 95 BRT, 28 NRT
Længde 30,5 m
Bredde 6,3 m
Dybgang 2,2 m
Mastehøjde 25,5 m
Hastighed 8 knob
Maskine Iveco, 320 hk
Andet
MMSI 220001000
Kaldesignal OUTY


LOA er en barkentine – et tremastet sejlskib med råsejl på fokkemasten (forrest) og skonnertsejl på stormasten (i midten) og mesanmasten (bagest).

LOA, der er bygget i Svendborg i 1920-22, blev i perioden 2004-2009 restaureret på det midlertidige LOA Værft – på kanten af Limfjorden i Nørresundby. Det skete under ledelse af skibsbygmester Herluf Stærk Christensen, der var restaureringsprojektets både første (2004) og sidste (2009) lønnede medarbejder.

LOA er et markant dansk skib med potentielt høj udnyttelsesgrad, stort sejladsprogram og mange brugere. Alle er velkomne, men i udgangspunktet bliver sejladser udbudt til unge fra 15 år, der i LOA vil finde et redskab til at lære at arbejde sammen og til at vise den enkeltes direkte afhængighed af og ansvar i forhold til andre. LOA fungerer blandt andet i forbindelse med danske og internationale sejladser som sail training-skib, en form for skoleskib, der kan være et springbræt for unge, der vil gå den maritime vej – eller benytte en enestående mulighed for at opleve den fremmedartede verden, der er om bord på et sejlskib til søs. Desuden giver LOA den brede befolkning mulighed for at stifte bekendtskab med livet til søs og opnå en nærmere tilknytning til havet og den kultur, der knytter sig til at færdes på havet.

LOA er et eksempel på en lang dansk skibsbygningstradition, og restaureringsarbejdet er foregået i respekt for skibets historie og for det gode håndværk. Den praktiske restaurering er gennemført af lønnede og frivillige. Dertil er kommet et større antal frivillige, der har taget sig af blandt andet økonomistyring, fundraising, planer for indretning af skibet samt disponering af dets anvendelse.

Da LOA forventes at skulle sejle i op til 8-9 måneder om året, meget af tiden på langfart, er det nødvendigt til fulde at leve op til alle sikkerheds-, miljø- og i et vist omfang komfortkrav, der stilles til et moderne sejlskib. Derfor sker der en tilpasning i forhold til det oprindelige LOA. Fonden har dog sørget for, at restaurering er sket – og vedligeholdelse vil ske – i overensstemmelse med de traditioner, der hidtil har ligget til grund for et skib af denne karakter, og som på længere sigt kan bevare LOAs oprindelige kvaliteter.

Skibsbevaringsfonden har erklæret LOA for et bevaringsværdigt skib – et varigt kulturminde, der er betydningsfuldt for samfundets forståelse af dansk maritim kultur.

LOA er Danmarks så vidt vides eneste barkentine. I relation til de internationale skole- og øvelsesskibssejladser The Tall Ships Races er LOA placeret i klasse (A) sammen med blandt andre de danske skoleskibe Danmark og Georg Stage.

LOA-projektet ledes af Tall Ship Aalborg Fonden (CVR 27643868), der ejer skibet, har forestået restaureringen og nu står for driften. Fondens første formand var Steen Bjerre, som stod i spidsen for projektet helt fra etableringen af den oprindelige arbejdsgruppe i 2001, over stiftelsen af fonden i 2003 og frem til og med skibets afsejling på dets første deltagelse i The Tall Ships Races i sommeren 2009. Fondens nuværende formand er havnedirektør Claus Holstein, der er udpeget af Aalborg Kommune.

Fonden er stiftet af LOAs forrige ejer, FDF Aalborg Søkreds, og den ledes af en bestyrelse udpeget af de maritime uddannelser, LOAs hjemhavn Aalborg og Fondens stifter.

LOA deltog i The Tall Ships Races i Østersøen i juli-august 2009. LOA var også med i The Tall Ships Races i 2010, da den store flåde af sejlskibe i juli gæstede LOA's hjemhavn Aalborg, ligesom skibet deltog i Limfjorden Rundt 2010 og opnåede flotte placeringer. I 2011 deltog LOA blandt andet i Nordisk Sejlads og Limfjorden Rundt, mens skibet i 2012 primært koncentrerede sig om Nordisk Sejlads, Fyn Rundt og Limfjorden Rundt - i øvrigt igen med flotte resultater. Også i 2013 deltog LOA i The Tall Ships Races (denne gang i Østersøen med dansk værtshavn i Aarhus), ligesom LOA var med, da The Tall Ships Races i sommeren 2014 blandt andet kom til Esbjerg. I 2015 var LOA med, da The Tall Ships Races igen anløb Aalborg og det samme vil være tilfældet i 2019, hvor det store arrangement for første gang har to danske værtshavne, først Aalborg og efter to besøg i Norge afsluttende ophold i Aarhus. I regi af The Tall Ships Races er det blandt andet også blevet til sejlads via Antwerpen (Belgien) til Lissabon (Portugal).

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]