Lars Molin (forfatter)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Jump to navigation Jump to search

Lars Fredrik Molin (6. maj 1942 i Undersåker, Jämtlands län i Sverige7. februar 1999 i Sundbyberg, Stockholms län i Sverige) var en svensk forfatter, dramatiker og filminstruktør.

Molin arbejdede som vejmester frem til 1972. Hans debut som forfatter var med romanen Bomsalva i 1970, der handler om en ulykke under opførslen af et kraftværk, hvor tre arbejdere omkom, og hvor det meste af bogen er noget Molin selv oplevede. Året efter debuterede han som dramatiker, med filmen Badjävlar, om modsætninger mellem lokale og sommergæster, som også blev hans offentlige gennembrud.

Molins berømte tv-produktioner inkluderer Potatishandlaren, Kejsarn av Portugallien (efter Selma Lagerlöfs roman) og Tre Kärlekar, som alle havde et stort publikum, da de blev vist på tv.

Lars Molin havde også international succes – han vandt blandt andet den eftertragtede Emmy Award for bedste tv-produktion af Den tatuerade änkan fra 1999, med Mona Malm i hovedrollen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Forfatter Stub
Denne svenske forfatterbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Sverige Stub
Denne biografiske artikel om en svensker, eller en person født i Sverige, er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi