Lars Waage

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Lars Waage
Født 2. oktober 1946 (77 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Operasanger Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Lars Frederik Waage (født 2. oktober 1946 i Odder) er en dansk operasanger.

Lars Waage tog sin uddannelse fra Det Jyske Musikkonservatorium og Accademia di Santa Cecilia i Rom, og var herefter i 1975 – 1980 engageret ved operaen i Lübeck med gæstespil på andre tyske operahuse samt i Paris og Amsterdam.

Lars Waage har optrådt med samtlige danske symfoniorkestre, og har flere gange optrådt i radio og på TV. I 1980 – 1996 var Lars Waage fast engageret på Den Jyske Opera, og har her bl.a. sunget titelrollerne i Hertug Blåskægs Borg, Majakovskij, Usher og Gianni Schicchi. Senere sang Waage samme sted bl.a. Selim i "Tyrken i Italien", Jeronimus i "Maskarade", Marsk Stig i "Drot og Marsk", Kezal i "Den Solgte Brud", Jago i "Otello", Mefisto i "Faust", Pizzarro i "Fidelio" og Ford i "De lystige koner" i Windsor. Medvirkede i Den Jyske Operas internationalt anerkendte opsætninger af Wagners operaer, og sang således Wotan/Vandreren i "Nibelungens Ring" fra 1985 til 1996, Kurvenal i "Tristan og Isolde" og Amfortas i "Parsifal" i 1991.

I 2003 sang Lars Waage Wotan i Den Ny Operas produktion af "Rhinguldet", og gentog sin rolle som Wotan i den første thailandske opførsel af "Rhinguldet" i 2006.

I 1996 genopstod Den Fynske Opera med Lars Waage som kunstnerisk leder, og han var ved roret her indtil 2006. I 2008 stiftedes Lars Waage-prisen, der uddeles til en yngre sanger, som har ydet en særlig præstation i en operaforestilling på Den Fynske Opera.

Medvirkede i 2010/2011 i Det Kongelige Teaters opsætning af Bo Holtens "Livlægens Besøg" i rollen som Rantzau.

Lars Waage har fungeret som docent i sang og musikdramatik ved Det Fynske Musikkonservatorium fra midten af 80'erne til 2011 og været tilknyttet Det Kongelige Danske Musikkonservatorium som ekstern sanglærer.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]