Lasse Helner

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Lasse Helner
Født 14. februar 1947 (74 år), Aarup
Statsborger Danmark Rediger på Wikidata
Genre Folkemusik, rock, country
Beskæftigelse Musiker, sanger, komponist
Aktive år 1959 - nu
Associeret med The Baronets, Lasse & Mathilde
Instrumenter
vokal, guitar
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Lasse Helner (født 14. februar 1947 i AarupFyn) er en dansk folke- og rockmusiker, sanger, komponist, storyteller og meget andet. I 2009 rundede han de 50 år på scenen, og i 2010 kunne Lasse, sammen med sin kone Mathilde (Mette Bondo), fejre deres 35-års jubilæum med duoen Lasse & Mathilde.

I 1981 fik han et overraskende hit med genindspilningen af sangen "Dagbogen", oprindeligt en Burt Bacharach sang fra 1957 og først et hit med Grethe og Jørgen Ingemann.

Lasse Helner var en af de bærende kræfter i The Baronets, en beatgruppe dannet i Aarup i slutningen af 1964. Gruppen opnåede en vis succes i Danmark op gennem 1960'erne, og er gennem flere omgange blevet gendannet. I forbindelse med arrangementet Rock Mod Rynker i 2000 blev bandet gendannet i en konstellation svarende til besætningen i 1967.

I 2007 modtog han prisen for "Årets danske countryalbum" ved Danish Music Awards Folk for albummet At Memphis Station.[1]

Referencer[redigér | redigér wikikode]

MusikSpire
Denne danske musikrelaterede biografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi