Leap-The-Dips

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Leap-The-Dips

Leap-The-Dips er verdens ældste fungerende trærutsjebane og den sidste sidefriktions-rutschebane i Nordamerika.[1] Den står opført i Lakemont Park i Altoona i Pennsylvania og blev opført i 1902 af E. Joy Morris Company. Leap-the-Dips var funktionel frem til 1985, hvor den lukkede på grund af dårlig teknisk stand. En pengeindsamlingskampagne muliggjorde en istandsættelse, der påbegyndtes i 1997 og som førte til, at Leap-the-Dips genåbnede på Memorial Day i 1999.

Selvom denne forlystelse ikke er ret hårrejsende i forhold til nutidige standarder, da den kun er 12 ½ meter høj med en gennemsnitsfart på 16 km/t, har den stadig mange besøgende. Flere besøgende beretter, at vognenes baghjul engang var i stand til at forlade sporet på toppen af nogle stigninger.

På et tidspunkt fandtes en lignende rutschebane kaldet Leap the Dips ved Mounds State Park i Anderson i Indiana. Forlystelsen var opført omkring den store forhøjning i 1908, og besøgende fortalte, at man fra toppen kunne se helt ned til floden. På grund af dårlige tider begyndte forlystelsesparken at sælge ud af sit udstyr i de tidlige 1920'ere.[2] [3]

Leap-The-Dips står opført på National Register of Historic Places, og i 1996 fik den betegnelsen National Historic Landmark. Den er også en American Coaster Enthusiasts Coaster Classic og Coaster Landmark.[4] [5]

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

  1. Todd W. Fornwalt (2010) (på engelsk). Leap-the-Dips: A Thrill From the Past. Penn State University. Hentet 13. maj 2013. 
  2. (på engelsk)Leaping the Dips at Mounds State Park. Madison County Historical Society. Hentet 13. maj 2013. 
  3. (på engelsk)Leap the Dips, Mounds Park, Anderson, Ind.. Indiana Memory Digital Collections. Hentet 13. maj 2013. 
  4. (på engelsk)ACE Coaster Classic Awards. American Coaster Enthusiasts. Hentet 13. maj 2013. 
  5. (på engelsk)ACE Coaster Landmark Awards. American Coaster Enthusiasts. Hentet 13. maj 2013. 

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


USA Stub
Denne artikel om et amerikansk bygningsværk og/eller en seværdighed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Bygning eller seværdighed

Koordinater: 40° 28′ 15″ N, 78° 23′ 48″ V