Leif Hjortshøj

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.

Leif Hjortshøj (født 21. oktober 1942) er en dansk journalist, tv-vært og producent.

Hjortshøj er uddannet journalist fra 1966 og har været ansat på dagbladene Aarhus Amtstidende, Aarhus Stiftstidende og Ekstra Bladet. I 1969 blev han ansat i Danmarks Radio, TV Avisen Århus. Hans speciale er inden for miljø- og naturstof samt dokumentarprogrammer. I sin tid i DR var han, ud over TV-Avisen, på skærmen med programserier som Bytinget og Rapport. Han dækkede desuden OL i Montreal i 1976. Han forlod sidenhen skærmen og blev redaktionschef på DR-Derude-redaktionen, hvor programserier som Grønland – Den sidste slæderejse[1], Dus med dyrene, En naturlig forklaring og Søren Ryge i Haven blev til.

Undervejs i sin 35-årige DR-tid nåede han også at være chef for Østjyllands Radio. Han forlod DR Radio-TV i foråret 2004.

Familie og privatliv[redigér | redigér wikikode]

Leif Hjortshøj er opvokset nær NykøbingMors. Han har siden 1965 været gift med Lone Hjortshøj, med hvem han har sønnen Michael Hjortshøj. Siden 2005 har han boet i Provence, hvor han har sin daglige gang på den lokale golfbane.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

JournalistStub
Denne journalistbiografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi