Lexus

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
En Lexus GS 430

Lexus (レクサス Rekusasu) er et japansk luksus livsstilsbrand og er en division under Toyota Motor Corporation. Lexus sælges og markedsføres i mere end 70 lande over hele verden og er i dag Japans mest sælgende mærke inden for premiumbiler. Lexus rangerer blandt de 10 største japanske globale mærker i markedsværdi og har hovedkontor i Nagoya, Japan. I Danmark relanceres Lexus i foråret 2020. Det sker efter 7 års fravær, der primært skyldes, at mulighederne på det danske marked har været yderst begrænsede for luksusmærket Lexus. Strategien for Lexus har i flere år været biler med selv-ladende hybridteknologi, og denne strategi kombineret med den daværende lovgivning på registreringsafgiftsområdet gjorde kårene ekstra svære for mærket i Danmark.

Men i dag blæser der markant mildere politiske vinde i forhold til den miljørigtige hybridteknologi, der giver lav udledning af CO2, stort set ingen udledning af sundhedsskadelige kvælstoffer og farlige partikler. Samtidig er markedet for luksusbiler i stor fremgang. Det har åbnet muligheden for et Lexus-comeback i Danmark.

Lexus starter ud i Danmark med et modelprogram, der udelukkende består af selv-ladende hybridbiler. To sedaner ES og LS, en premium coupé LC samt tre SUV modeller UX, NX og RX. Sidstnævnte fås også som en 7 sæders SUV (RX L). Derudover har Lexus netop løftet sløret for deres første 100% batteridrevne Lexus elbil, som forventes at ramme det danske marked i slutningen af 2020.

Kilder[redigér | redigér wikikode]


StubStub
Denne bilrelaterede artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.