Liberty (miniserie)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Liberty
Information
Genre Drama
Skabt af Asger Leth
Skrevet af Asger Leth
Morten Pape
Christoffer Örnfelt
Medvirkende Connie Nielsen
Carsten Bjørnlund
Sofie Gråbøl
Charlie Karumi
Magnus Krepper
Deon Lotz
Anton Nikolaj Hjejle Øberg
Sivan Raphaely
Sæsoner og afsnit
Antal afsnit 5
Produktion
Produktionsår 2017
Produktionsland Sydafrika
Producent Karoline Leth
Redaktør Piv Bernth
Instruktør Mikael Marcimain
Udsendt
Kanal Danmark DR1
Først sendt i DK 25. februar 2018
Musik
Komponist Mattias Bärjed
Kronologi og andet
Antal serier 1
Links
LibertyIMDb (engelsk)
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
For alternative betydninger, se Liberty. (Se også artikler, som begynder med Liberty)

Liberty er en dansk drama-miniserie på fem afsnit, der har premiere den 25. februar 2018DR1.[1][2] Tv-serien er skabt af Asger Leth og bygger på romanen Liberty af Jakob Ejersbo, hvilket er første gang DR Drama har produceret en tv-serie på baggrund af en roman.[3] Serien omhandler to skandinaviske familier, der er udstationeret i Tanzania i slutningen af 1980'erne.

Idéen til tv-serien blev udviklet af søskendeparret Karoline og Asger Leth.[2] Sidstnævnte skulle også have instrueret serien, men måtte trække sig som instruktør på grund af tids konflikt mellem skrivearbejdet og instruktions forberedelsen. Herefter blev instruktørerne Mads Kamp Thulstrup og Mads Matthiesen forsøgt bragt i stilling som instruktører, men uden at samarbejdet kom til at fungere. [4] Ifølge instruktør Ole Christian Madsen, der var nær ven af Jakob Ejersbo, foreslog han i november 2015 en filmatisering af Liberty men fik afslag. Ifølge instruktøren gik DR efterfølgende i gang med at forhandle om filmatiseringsrettighederne: "DR må gøre og vælge, som det vil, men det er ret provokerende, at DR få uger efter at have givet mig afslag selv går i gang med at forhandle om rettighederne til det fænomen, jeg tilbød samarbejde omkring."[5]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ From Hoxer, Michelle (25. februar 2018). "Medforfatter bag ny miniserie: 'Det var vildt angstprovokerende'". DR. Hentet 25. februar 2018.
  2. ^ a b Cecilie Simone Hansen, Sarah (25. januar 2018). "LIBERTY: Ny dramaserie på DR1". DR. Hentet 24. februar 2018.
  3. ^ Sofie Christensen Bau, Anne (9. februar 2017). "Ejersbo bliver til søndagsdrama på DR". DR. Hentet 24. februar 2018.
  4. ^ Bergman, Peter (26. januar 2018). "Kaos på DR-satsning: To instruktører fyret". Avisen.dk. Hentet 24. februar 2018.
  5. ^ Carlsen, Christian (29. maj 2017). "Forfatters venner er bekymrede over DR-serie". Mediawatch. Hentet 24. februar 2018.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]