Ole Christian Madsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Ole Christian Madsen
Ole Christian Madsen - Seminci 2011.jpg
Ole Christian Madsen i 2011.
Personlig information
Født 18. juni 1966 (56 år)
Roskilde
Nationalitet Dansker
Bopæl Nørrebro, København
Børn Conrad Christian Helgers
Uddannelses­sted Den Danske Filmskole Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Filminstruktør, uddannet på Den Danske Filmskole i 1993
Robertpriser
Årets instruktør (2002)
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Ole Christian Madsen (født 18. juni 1966 i Roskilde) er en dansk filminstruktør.

Biografi[redigér | rediger kildetekst]

Ole Christian Madsen blev uddannet fra Den Danske Filmskole i 1993 sammen med blandt andre Per Fly og Thomas Vinterberg. Ole fik sit store gennembrud med En kærlighedshistorie (2001), som var en del af Dogmebølgen, der dominerede dansk film i 1990'erne. Senere har han haft succes med Nordkraft, en filmatisering af Jakob Ejersbos roman af samme navn.

Ole Christian Madsen har skrevet og instrueret en række af prisvindende film, blandt andet Pizza King (1999) og gennembruddet En kærlighedshistorie (2001), som efterfulgte den succesfyldte serie Edderkoppen (2000), som med tiden er blevet en dansk klassiker, med flere genudsendelser hvert år. Ole Christian Madsen (OC) fulgte op med den kritikerroste Nordkraft (2005), som baserede sig på Jakob Ejersbos roman af samme navn, hvorefter Prag (2007) fik både stort publikum og priser i året. Det store internationale gennembrud kom med Flammen & Citronen (2008), der ikke blot blev en af de mest sete film nogensinde i Danmark, men også solgte til over 150 lande. OC har lavet 9 film, den sidste er livsprojektet Steppeulven (2015), historien om Eik Skaløe, Iben Nagel Rasmussen og rockbandet Steppeulvene. Han har instrueret flere TV serier, her i blandt Taxa og Rejseholdet. Et karakteristika ved hans film er, at de er optaget forskellige steder i verden, som f.eks den Oscar shortlistede spillefilm SuperClasico (2011), som blev optaget i Buenos Aires i Argentina. I de sidste 4 år har OC instrueret den amerikanske kultserie, Banshee (2012-2015) for HBO, en serie, hvor han også har fungeret som EP Showrunner.

Ole Christian Madsen er en del af den succesfulde årgang fra filmskolen, der også indbefatter Thomas Vinterberg og Per Fly.

Filmografi[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Priser
Foregående:
Per Fly
for Bænken
Robert for årets instruktør
2002
for En kærlighedshistorie
Efterfølgende:
Nils Malmros
for At kende sandheden