Line Gertsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Line Gertsen
Født 13. januar 1973 (50 år) Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Journalist Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Line Gertsen (født 13. januar 1973) er en dansk journalist og tv-vært, og stammer fra Blokhus i Nordjylland.

Line Gertsen begyndte allerede som 9-årig på DR Nordjyllands børneprogram 7.10, hvor hun var medvært. Arbejdede som radiovært på Hvetbo Herreds lokalradio. Hun blev uddannet Cand. mag. i medievidenskab og journalistik fra RUC, Roskilde Universitetscenter, og arbejdede efter endt eksamen som journalist på TV Avisen og 21 Søndag. Herefter blev hun ansat på TV 2, og afslørede blandt andet plastikkirurgen Jørn Eges ulovlige operationer, og dækkede terrorsagen i Sarajevo og sagen mod efterretningsofficeren Annemette Hommel. Ligesom hun var reporter på folketingsvalg 2007. Senere blev hun tilbudt en værtsrolle på DR Nyheder og takkede ja. I dag er Line Gertsen vært på TV-Avisen, men arbejder pt. kun på halv tid, da hun forsker i fremtidens nyhedsdækning på Roskilde Universitet.

1. oktober 2006 blev hun hentet til DR Dokumentar og producerede her en række undersøgende programmer, programrækken skulle hedde "Gertsen APS – Afslørende Public Service", men det blev senere vurderet at programmernes historier ikke være stærke nok, til brugen af skjult kamera. I 2008 modtog hun årets nyhedspris for historien om illegal arbejdskraft i Danmark, og dokumentaren "Prostitutionens Bagmænd", som blev indstillet til en Cavling. I februar 2008 blev hun ansat som vært på TV-Avisen.

Fredag den 15. maj 2009 fik hun et ildebefindende, imens hun var oplæser på den direkte TV-Avis kl. 21.00[1][2]. Samtidigt kunne flere medier bekræfte hendes graviditet, og i december måned 2009 bekræftede Line Gertsen og hendes kæreste, DR2-værten Nikolaj Sommer, at de havde fået en datter. I forvejen har hun en søn.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

DanmarkSpire
Denne biografi om en dansker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi