Line Mørkeby

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Line Mørkeby
Line Mørkeby.jpg
Personlig information
Født 3. december 1977 (42 år)
Nationalitet Dansk
Partner Anders Juul
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater
Beskæftigelse Dramatiker
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Line Mørkeby (født 3. december 1977) er dansk dramatiker, uddannet fra Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater.

Line Mørkeby studerede teatervidenskab og kunsthistorie, før hun blev optaget på Dramatikeruddannelsen ved Aarhus Teater. Ved sin afgang fra uddannelsen i 2007 lykkedes det for Mørkeby at få sit afgangsstykke "Musical" antaget og opført på Det Kongelige Teater.

Mørkeby har skrevet mere end 40 skuespil og dramatiseringer[1] og modtaget et antal priser og prisnomineringer. Allerede i 2009 modtog hun en talentpris ved Reumert-uddelingerne[2], og i 2015 fik hun årets børneteaterpris for Jeg mig fuck dig[3] og i 2016 en Reumert Særpris for stykket Hår på den[4].

Privat danner hun par med Anders Juul, der er skuespiller. De to har også samarbejdet på teatret. I 2018 var Mørkeby nomineret til en Reumert for sin dramatisering af Jeg løber med Anders Juul i hovedrollen [5]. Stykket var baseret på en blog[6] om at løbe og om at miste sit barn af Anders Legarth Schmidt, og udover dramatiker-indstillingen var forestillingen også nomineret til en Reumert Særpris.

Bibliografi[1][redigér | redigér wikikode]

Drama[redigér | redigér wikikode]

Radiodrama[redigér | redigér wikikode]


Referencer[redigér | redigér wikikode]