Ludwig Drescher

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ludwig Drescher
Født 21. juli 1881 Rediger på Wikidata
Sønderborg Rediger på Wikidata
Død 14. juli 1917 (35 år) Rediger på Wikidata
København Rediger på Wikidata
Dødsårsag Lungebetændelse Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Fodboldtræner, fodboldspiller Rediger på Wikidata
Deltog i Sommer-OL 1908,
Sommer-OL 1912 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.
Danmarks OL-hold i london 1908

Ludwig Drescher (21. juli 1881 i Sønderborg (daværende Tyskland) – 14 juli 1917 i København) var en dansk fodboldmålmand. Han spillede fire kampe for Danmarks fodboldlandshold, og var med til at vinde en sølvmedalje under de olympiske lege i 1908. Han spillede hele sin seniorkarriere hos Kjøbenhavns Boldklub (KB), med hvem han vandt 1913 danske fodboldmesterskab.

Drescher var født i Sønderborg, som dengang hørte under det tyske kejserrige, men som syv-årig flyttede han og familien til Danmark. Han deltog trods at han stadig var tysk statsborger i Danmarks første officielle landskamp ved OL 1908 i London. Han spillede alle tre kampe i olympiske fodboldturnering i 1908, hvor Danmark vandt sølvmedaljer. Han spillede sin fjerde og sidste landskamp i maj 1910 hvor Danmark spillede sin første landskamp på hjemmebane. Kampen blev afviklet på Frederiksberg nærmere betegnet på Sankt Markus Allé dér hvor Forum ligger i dag. Modstanderen var England, og danskerne vandt med 2-1. Han var aktuel for OL-spil allerede i 1906, men han havde sammen med brødrene Kristian og Einar Middelboe karantæne efter at Drescher havde meldt afbud til nogle internationale kampe i protest mod udtagelserne. DBU idømte alle tre et års karantæne. I protest mod afgørelsen stillede KB ikke op for DBU 1905/06.

Drescher blev dansk statsborger 26. februar 1910 han havde da boet i Danmark siden 1888.

Drescher blev dog atter udtaget til det danske fodboldlandshold, der deltog ved de olympiske lege i 1912 i Stockholm, men da Sophus Hansen havde overtaget rollen som første målmand kom han ikke på banen og spillede og modtog derfor efter datidens regler ikke nogen sølvmedalje, selvom Danmark også i 1912 vandt sølvmedaljer i den olympiske fodboldturnering lige som de havde gjort i 1908.

Ludwig Drescher som i det civile var maskinkonduktør og senere fabrikant døde af lungebetændelse sommeren 1917 i en alder af kun 36 år.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]