Ludwig Drescher

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Danmarks OL-hold i london 1908

Ludwig Drescher (21. juli 1881 i Sønderborg (daværende Tyskland) – 14 juli 1917 i København) var en dansk fodboldmålmand. Han spillede fire kampe for Danmarks fodboldlandshold, og var med til at vinde en sølvmedalje under de olympiske lege i 1908. Han spillede hele sin seniorkarriere hos Kjøbenhavns Boldklub (KB), med hvem han vandt 1913 danske fodboldmesterskab.

Drescher var født i Sønderborg, som dengang hørte under det tyske kejserrige, men som syv-årig flyttede han og familien til Danmark. Han deltog trods at han stadig var tysk statsborger i Danmarks første officielle landskamp ved OL 1908 i London. Han spillede alle tre kampe i olympiske fodboldturnering i 1908, hvor Danmark vandt sølvmedaljer. Han spillede sin fjerde og sidste landskamp i maj 1910 hvor Danmark spillede sin første landskamp på hjemmebane. Kampen blev afviklet på Frederiksberg nærmere betegnet på Sankt Markus Allé dér hvor Forum ligger i dag. Modstanderen var England, og danskerne vandt med 2-1. Han var aktuel for OL-spil allerede i 1906, men han havde sammen med brødrene Kristian og Einar Middelboe karantæne efter at Drescher havde meldt afbud til nogle internationale kampe i protest mod udtagelserne. DBU idømte alle tre et års karantæne. I protest mod afgørelsen stillede KB ikke op for DBU 1905/06.

Drescher blev dansk statsborger 26. februar 1910 han havde da boet i Danmark siden 1888.

Drescher blev dog atter udtaget til det danske fodboldlandshold, der deltog ved de olympiske lege i 1912 i Stockholm, men da Sophus Hansen havde overtaget rollen som første målmand kom han ikke på banen og spillede og modtog derfor efter datidens regler ikke nogen sølvmedalje, selvom Danmark også i 1912 vandt sølvmedaljer i den olympiske fodboldturnering lige som de havde gjort i 1908.

Ludwig Drescher som i det civile var maskinkonduktør og senere fabrikant døde af lungebetændelse sommeren 1917 i en alder af kun 36 år.

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]