Machynlleth

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDer er ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem.
Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande, der fremføres. Hvis ikke der tilføjes kilder, vil artiklen muligvis blive slettet.
Question book-4.svg
Machynlleth
Klokketårnet
Klokketårnet
Oversigtskort
Machynlleth (Storbritannien)
Machynlleth
Machynlleth
Machynlleth (Storbritannien)

Machynlleth er en by i i Nord-Wales i grevskabet Powys. Byen er udgangspunktet for Cambrian Coast Line, hvor den forgrener sig fra Cambrian Line mellem Shrewsbury og Aberystwyth. Byen var også udgangspunkt for smalsporsbanen Corris Railway, der åbnede i 1859 for at fragte skifer fra minerne i Corris og Aberllefenni. Banen lukkede igen i 1948, men er senere blevet genåbnet for turister. Byens primære erhverv i dag er turisme.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Machynlleth har en lang historie. Man har fundet rester af en kobbermine fra bronzealderen, og romerne byggede et mindre fort i nærheden. I 1291 fik landsbyen byrettigheder, hvilket er den tidligst skrevne reference til byen.

Machynlleth var også hjemsted for prinsen af Wales, Owain Glyndŵr, som havde gjort oprør mod englænderne under Henrik 4. af England og udråbt sit eget kongerige. Han blev kronet i Machynlleth i 1404 under overværelse af officielle repræsentanter fra Skotland, Frankrig og Spanien.

Wales geografiSpire
Denne artikel om Wales' geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 52°35′27″N 3°50′56″V / 52.59083°N 3.84889°V / 52.59083; -3.84889