Mads', Mettes og Sjokos oplevelser

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Mads', Mettes og Sjokos oplevelser (originaltitel: Jo, Zette et Jocko) er en tegneserie skabt af den belgiske tegneserieskaber Hergé, der er mest kendt for en anden serie, Tintin. Serien handler om drengen Mads, pigen Mette og deres abe Sjoko.

Tegneserien blev trykt første gang i avisen Coeurs Vaillants 1936–37 og udkom senere i Le petit vingtième. 1940 blev udgivelsen indstillet på grund af den tyske besættelse af Belgien, men Hergé genoplivede den efter krigen med assistance fra Jacques Martin.

Hovedpersonerne Mads og Mette er to børn på omkring 12 år, der oplever forskellige eventyr sammen med deres abe. Der er enkelte figurer fra Tintin-universet, der går igen i et par af historierne. I modsætning til Tintin, hvis familie man aldrig møder, optræder Mads og Mettes forældre i historierne; oftest som bekymrede for børnenes færden. Mads og Mette optræder på bagsiden af Tintin-album, men har aldrig medvirket i Tintin-historier.

Hergé har selv givet udtryk for, at han ikke brød sig specielt meget om serien.

Serien er oversat til dansk to gange, først af Jørgen Sonnergaard og senere af Niels Søndergaard.

Album[redigér | redigér wikikode]

  • Mr. Pumps testamente
  • Kurs mod New York
  • SS Manitoba svarer ikke
  • Karamakos udbrud (tidligere Drama på vulkanøen)
  • Kobradalen (tidligere Cobradalen)
TalebobleSpire
Denne tegneserieartikel er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.