Margit Brandt (tv dokumentar)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning


Margit Brandt er en dokumentarserie om den danske designer og blev oprindeligt sendt på Danmarks Radio i 2018. i fire afsnit. Margit Brandt[1] var en af Danmarks største designikoner gennem tiden. Fra starten var hun helt sin egen. Hun nægtede at følge normerne i modebranchen i 1960'erne og var ligeglad med, om andre blev forargede. Hun koblede sig på tendenserne fra det gryende ungdomsoprør og sammen med sin mand, Erik Brandt skabte hun en international karriere som modedesigner og levede et vildt liv som en del af jetsettet med fester og rejser .

Handling[redigér | redigér wikikode]

Programmerne beskriver hvordan Margit Brandt gør op med tidens konservative modetendenser sammen med sin mand, Erik Brandt. Dokumentarserien gennemgår Margit Brandts karriere som en af Danmarks største designikoner gennem tiden. Fra lille pige i Hellerup, som student på Margretheskolen, over de unge år med succes, parrets flugt til New York efter anklager om salg af narko [2], den svære hjemkomst til Danmark, frem til hendes alt for tidlige død i 2011.

Programmet er produceret efter Margit Brandts død og medvirkende er hendes nærmeste familie, der fortæller om hovedpersonen og de svære relationer til hendes børn, der fulgte med i den arbejdsfokuserede Margit Brandts liv.


Programmet er produceret for Danmarks Radio af Impact TV Aps.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne links[redigér | redigér wikikode]