Marshall Amplification

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Marshall Amplification
Jeff Hannemans 18 Marshall-kabinetter ved en Slayer-koncert på Tuska Open Air, 2008.
Virksomhedsinformation
Branche Instrument-forstærkere
Grundlagt London, Storbritannien (1960)
Grundlægger Jim Marshall
Hovedsæde Bletchley, Milton Keynes, Storbritannien
Eksterne henvisninger
www.marshallamps.com
OpenCorporates gb/00805676 Rediger på Wikidata

Marshall Amplification (også kendt som Marshall Amps) er en britisk virksomhed, der producerer guitar- og basforstærkere. Mange af deres forstærkere er rørforstærkere, men har også billigere transistor-modeller.


Historie[redigér | rediger kildetekst]

Begyndelsen[redigér | rediger kildetekst]

I 1960 åbnede Jim Marshall en trommebutik i London. Her gav han trommeundervisning, og hans elever kom nogle gange sammen med deres guitarister, bl.a. Pete Townshend og Ritchie Blackmore.[1] Guitaristerne syntes at Marshall skulle udvide sit sortiment til også at omfatte guitarer og forstærkere. I starten var han skeptisk, men endte med at følge opfordringen.

Produktion af forstærkere[redigér | rediger kildetekst]

Nogle af guitaristerne, der handlede i Jim Marshalls butik, begyndte at fortælle om, hvordan der ikke var nogen forstærkere, som producerede den lyd de ville have. Hverken Marshall eller hans reperatør vidste noget om forstærkerdesign, så Dudley Craven, der arbejdede for EMI, blev ansat til at udforme den forstærker guitaristerne ønskede.[1]. I 1962, da de første fem prototyper var blevet kasseret, lykkedes det at designe en forstærker Marhshall var tilfreds med. Det samme var guitaristerne – den første dag blev der bestilt 23 forstærkere. Blandt køberne var Blackmore, Townshend og Big Jim Sullivan.

Eric Clapton plejede at øve i Marshalls musikbutik, og han spurgte Marshall , om han kunne lave en combo-forstærker, der var lettere at transportere. Dette resulterede i Bluesbreaker-forstærkeren.[1]

En anden guitarist, der besøgte Jim Marshalls butik, var Jimi Hendrix, som havde hørt forstærkeren på Ronnie Scott's Jazz Club. Da Hendrix kom ind i butikken, var det første han sagde, at han skulle bruge Marshall-forstærkere. Først troede Marshall, at hans besøgende var en af de guitarister, der ville have noget uden at betale.[1] Han tog dog fejl, for Hendrix ville betale fuld pris for forstærkerne; hans eneste krav var verdensomspædende service.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Wikimedia Commons har medier relateret til:
  1. ^ a b c d "Premierguitar, Interview med Jim Marshall". Arkiveret fra originalen 13. december 2010. Hentet 9. juli 2010.
MusikinstrumentSpire
Denne artikel om et musikinstrument er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Musik