Martin Marietta

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Eksperimentalflyet Martin Marietta X24 fremstillet for NASA.

Martin Marietta Corporation er et amerikansk firma, som blev grundlagt i 1961 gennem fusionen af Glenn L. Martin Company og American-Marietta Corporation. Det sammensluttede firma blev en stor aktør indenfor en lang række af kompositmaterialer, cement, sand, sten, kemikalier, luftfart, rumfart og elektronik. Firmaets rødder går tilbage til firmaet Superior Stone i 1939, der lavede forskelige kompositmaterialer af sand og sten.[1] Firmaet er vokset større gennem tiderne ved forskellige opkøb og fusioner med forskellige virksomheder.

Martin Marietta Materials blev indlemmet i Martin Marietta Corporation i 1993 og året efter opkøbte de flere stenbrud og blev børsnoteret på New York Stock Exchange. I 1995 blev de fusioneret med Lockheed Corporation og derved dannes Lockheed Martin. Allerede året efter blev Martin Marietta Materials udskillt som et separat firma.[1]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ a b MartinMariettas hjemmeside. Arkiveret 15. juli 2010 hos Wayback Machine Hentet 12-12-2009.

Eksterne links[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.