Lockheed

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Lockheed SR-71 Blackbird

Lockheed Corporation (oprindelig Loughead Aircraft Manufacturing Company) var et amerikansk firma indenfor flyvemaskine-industrien, som blev grundlagt i 1912. De er især kendt for at have udviklet transportflyet C-130 Hercules og overvågningsflyet U-2 Dragon Lady. De købte i 1993 også produktionen af F-16 Fighting Falcon fra General Dynamics. Danmark har siden 1975 haft C-130 Hercules og siden 1980 haft F-16 Fighting Falcon i flyvevåbnet.

I 1995 fusionerede Lockheed Corporation med Martin Marietta og grundlagde Lockheed Martin, som i dag er verdens største våbenleverandør.

Lockheedskandalen[redigér | rediger kildetekst]

I 1975, kom det frem, at Lockheed havde bestukket udenlandske politikere og embedsmænd for at skaffe sig ordrer på deres fly. Siden 1970 havde Lockheed betalt omkring 22 millioner dollars. De lande, der var involveret var Tyskland, Japan, Italien og Holland, hvor prins Bernhard var involveret og han måtte derfor trække sig fra sin daværende post.[kilde mangler]

Civilfly[redigér | rediger kildetekst]

Militærfly ude af produktion[redigér | rediger kildetekst]

Lochheed C-5 Galaxy

Militærfly i produktion[redigér | rediger kildetekst]

US Coast Guard Lockheed C-130 Hercules

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

FirmaSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i USA er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.