Matthew Vaughn

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Matthew Vaughn og sin kone Claudia Schiffer i 2010

Matthew Vaughn (født 7. marts 1971) er en engelsk filmproducer og filminstruktør, som er kendt for at have produceret filmene Lock, Stock and Two Smoking Barrels og Snatch og for at have instrueret filmene Layer Cake, Stardust, Kick-Ass og X-Men: First Class.

Vaughn blev uddannet på Stowe School i Buckingham i England. Under et sabbatår mellem Stowe og universitetet, rejste han verden rundt på en Hard Rock Cafe tur og landede i Los Angeles i USA, hvor han begyndte at arbejde som assistent for en filminstruktør. Han vendte tilbage til London, hvor han gik på University College London, hvor han studerede antropologi og gammel historie. Men efter savne sit fortagne droppede han ud af universitetet efter et par uger og vendte tilbage til Los Angeles for at starte sin karriere. Han flyttede senere tilbage til England, hvor han som 25-årig producerede en lille thriller, The Innocent Sleep (1995), med Annabella Sciorra og Michael Gambon i hovedrollerne.

Personlige liv[redigér | redigér wikikode]

Vaughn kone er den tysk supermodel Claudia Schiffer, som han giftede sig med i Shimpling i Suffolk i 2002. Parret har sammen tre børn, sønnen Caspar Matthew (født 30. januar 2003), datter Clementine de Vere Drummond (født 11. november 2004) og en anden datter Cosima Violet (født 14. maj 2010). De har boliger i Suffolk og Notting Hill.

Filmografi[redigér | redigér wikikode]

Som instruktør[redigér | redigér wikikode]

Som producenr[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]