Sørfjorden (Rødøy)

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Disambig bordered fade.svg For alternative betydninger, se Sørfjorden (flertydig). (Se også artikler, som begynder med Sørfjorden)
Sørfjorden
Overblik
Land Norge Norge
Kommuner Rødøy
Kommuner (Fylker) Nordland
Område Helgeland
Type fjord
Maks. længde 7 kilometer
Oversigtskort

Sørfjorden er en fjordarm af Melfjorden i Rødøy kommune i Nordland fylke i Norge. Fjorden er 7 kilometer lang. Den har indløb mellem Snertneset i vest og Hammaren i øst, og går derfra mod syd til indløbet af Gjervalen, som er Sørfjordens fortsættelse mod øst. Den totale længde på hele fjordarmen er rundt 15 kilometer.[1]

På vestsiden af fjorden ligger bygden Kilboghamn og landsbyen Øresvika. På østsiden af fjorden ligger bygden Sørfjorden med butik, postbutik, hurtigbåd- og færgekaj samt småbådehavn i området Oldervik.

Fylkesvej 17 går langs vestsiden af fjorden til Kilboghamn, med færgeforbindelse nordover til Jektvika i Værangfjorden. Færgen har anløb i Oldervika i Sørfjorden (Fylkesvej 431). Fra Kilboghamn går Fylkesvej 442 nordover langs fjorden til Steinsland.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Sørfjorden på Norgeskart.no fra Statens kartverk
Oversættelse
Denne artikel eller en tidligere version er helt eller delvist oversat fra den norsksprogede (bokmål) Wikipedia, der er tilgængelig under Creative Commons Kreditering-Deling på samme vilkår 3.0. Se versionshistorik for oplysninger om oprindelig(e) bidragyder(e).
Norsk geografiSpire
Denne artikel om Norges geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi