Michael Howard

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Michael Howard

Personlig information
Født 7. juli 1941 (82 år) Rediger på Wikidata
Gorseinon, Storbritannien Rediger på Wikidata
Nationalitet Wales Walesisk
Politisk parti Konservative Parti Rediger på Wikidata
Ægtefælle Sandra Howard (fra 1975) Rediger på Wikidata
Børn Bernard Nicholas Howard,
Larissa Howard Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Uddannelses­sted Peterhouse Rediger på Wikidata
Medlem af Inner Temple Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Advokat, politiker Rediger på Wikidata
Arbejdssted London Rediger på Wikidata
Nomineringer og priser
Udmærkelser Queen's Counsel (1982),
Companion of Honour (2011) Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Michael Howards hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Michael Howard, baron Howard af Lympne CH PC QC (født 7. juli 1941 i Swansea, Wales) er en britisk politiker, der var leder af Det Konservative Parti fra november 2003 til december 2005. Tidligere har han været minister i Margaret Thatcher og John Majors regeringer.

Howard, der har rumænsk-jødiske rødder, er uddannet i jura fra Cambridge University i 1964 og har efterfølgende arbejdet som advokat.

Han blev i 1983 indvalgt i Underhuset for valgkredsen Folkestone and Hythe og blev undersekretær i handels- og industriministeriet i 1985. Efter valget i 1987 blev han kommuneminister, og i 1990 efterfulgte han Norman Fowler som arbejdsminister. Efter valget 1992 blev han miljøminister og i 1993 indenrigsminister, hvilket han var til valget i 1997. Som indenrigsminister havde han ansvaret for kriminalitetsbekæmpelse og markerede sig her som en hardliner.

Efter Majors valgnederlag i 1997 blev Howard formandskandidat, men blev i første runde nr. 5 og valgte derfor at støtte William Hague. Derefter var han skyggeudenrigsminister frem til 1999, og fra 2001 til sin udnævnelse til partiformand i 2003 var han skyggefinansminister. Under valgkampen i 2005 forsøgte han at gøre indvandring og bedre offentlig service til et vigtigt emne. Partiet gik også frem, men ikke tilstrækkeligt til at besejre det regerende Labour-parti. Howard gik af som partileder straks efter valget og blev afløst af David Cameron.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]