Mikael Rothstein

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Mikael Rothstein (født 8. maj 1961) er en dansk mag.art. og ph.d. i religionshistorie.

Rothstein er lektor i sammenlignende religionshistorie ved Institut for Historie ved Syddansk Universitet. Forfatter til div. fag- og debatbøger, heriblandt 'Gud er blå', 'UFOer og rumvæsener', 'Bomben i turbanen' (m. Klaus Rothstein)

Sammen med sin bror Klaus Rothstein har han præget den danske debat om især religion, racisme og udlændingepolitik.

I marts 2007 blev Mikael Rothstein anklaget for at politisere sin undervisning på Københavns Universitet. De studerende på religionsvidenskab ville ikke høre politiske taler for Ungdomshuset når der stod religion på undervisningsskemaet, skrev Jyllands-Posten i en forsideartikel 7. marts 2007[1]. Under overskriften: "Studerende klager: Forsker politiserer" kunne avisen berette om en klagesag, som nogle studerende var i færd med at køre mod ham. Studerende klagede til fagrådet over lektorens undervisning, fordi han i undervisningen havde opfordret de studerende til at demonstrere til fordel for det nu hedengangne Ungdomshus, Jagtvejen 69. Udover at sagen fik stor omtale i medierne endte den også på Videnskabsminister Helge Sanders (V) bord[2]. Ministeren afviste i Jyllands-Posten, at underviserens rolle er at opfordre til demonstrationer.

Sagen endte uden påtale af dekan Kirsten Refsing, da hun vurderede, at universitetsansattes ytringsfrihed, også i en undervisningssituation, rækker langt.[3] 

Noter[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ Jyllands-Posten 7. marts 2007: "Studerende klager: Forsker politiserer".
  2. ^ Jyllands-Posten 10. marts 2007: "2Minister skal redegøre i Rothstein-sag".
  3. ^ Universitetsavisen 29. marts 2007: "Rothstein-Gate: Velkommen på forsiden".