Mike Tramp

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Mike Tramp.

Mike Tramp (født Michael Trempenau, 14. januar 1961) er en dansk sanger og sangskriver.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Michael Trempenau blev født i Danmark, og voksede op på Vesterbro med sin enlige mor og to brødre, Dennis og Kim. Mike startede sin musikalske karriere da han sang i en ungdomsgruppe i København, som hed Vesterbro Ungdomsgård. De udgav deres første album: Vi lever på Vesterbro i 1974. Senere var han forsanger i popbandet Mabel, der indspillede 4 albums og var populære i Danmark og Spanien, hvor Mike fik en "teen idol" status. I 1978 vandt Mabel det danske Melodi Grand Prix med sangen Boom Boom og repræsenterede Danmark i Europæisk Melodi Grand Prix samme år hvor de opnåede en 16-plads ud af 20 deltagende lande. Mabel flyttede til New York City i slutningen af 1970'erne, men blev kort efter opløst. Efter det mødte Tramp Vito Bratta og startede White Lion.

Efter White Lion i 1992 blev opløst startede Mike rockbandet Freak of Nature, som udgav tre albums. I 2005 organiserede Mike en gruppe med musikere og kaldte dem Tramp's White Lion, som kun spillede White Lion-sange. TWL tournerede i 2005 og udgav en dobbelt live-CD med titlen Tramp's White Lion: Rockin' In The USA. I 2006 turnerede Tramp's White Lion i Europa i november og december med det britiske band Crimes of Passion, men turneen blev aflyst efter Belgiens-koncert på grund af sygdom. White Lion turnerede i USA og på to europæriske festivaler i Europa i sommeren 2007. De indspillede et helt nyt studiealbum med titlen "Return of the Pride" og det blev udgivet den 14 marts 2008.

Senest deltog Mike i AllStars[1]TV 2, hvor han som leder af et af korene konkurrerede om hovedpræmien på 250.000 kr til et velgørende formål. Koret Tramp AllStars, samlede han i Stenløse, fordi Mabel boede i Stenløse i slutningen af 70'erne, men Mike Tramp kommer dog oprindeligt fra Vesterbro. I AllStars nåede Tramp AllStars helt til finalen, men måtte se sig slået af Bamse.

Han er gift med den indonesiske skuespillerinde Ayu Azhari og han har tre børn: Dylan, Isabelle og Lennon. Dylan er fra et af Tramps tidligere forhold.

Diskografi[redigér | redigér wikikode]

Med White Lion[redigér | redigér wikikode]

Med Freak of Nature[redigér | redigér wikikode]

Solo[redigér | redigér wikikode]

Med Mike Tramp & The Rock 'N' Roll Circuz[redigér | redigér wikikode]

Henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Litteratur[redigér | redigér wikikode]

Sanger Stub
Denne sangerartikel er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi