Uddannelses- og Forskningsministeriet

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Uddannelses- og Forskningsministeriet
Overblik
Jurisdiktion Danmark Danmark
Hovedkvarter Børsgade 4, 1215 København K
Minister Esben Lunde Larsen
Departementschef Agnete Gersing
Underliggende myndigheder Styrelsen for Forskning og Innovation
Styrelsen for Videregående Uddannelser
Uddannelses- og Forskningsministeriets It
Hjemmeside
ufm.dk

Uddannelses- og Forskningsministeriet er et ministerium under Danmarks regering, der har ansvaret for forskningspolitikken, innovation og videregående uddannelser. Universiteter, handelshøjskoler, forskerparker, sektorforskningsinstitutter, forskningscentre og danske institutter i udlandet hører blandt andre under ministeriet.

Minister siden juni 2015 er Esben Lunde Larsen fra Venstre.

Ministeriet består af et departement og tre institutioner: Styrelsen for Forskning og Innovation og Styrelsen for Videregående Uddannelser (tidligere Universitets- og Bygningsstyrelsen) samt Uddannelses- og Forskningsministeriets It. En række råd hører desuden under ministeriet.

Ministeriet blev oprettet ved SR-regeringens tiltrædelse i januar 1993 under navnet Forsknings- og Teknologiministeriet, men ændrede allerede i 1994 navn til Forskningsministeriet. I 2000 blev navnet atter ændret; denne gang til IT- og Forskningsministeriet. I 2001 blev navnet ændret nok en gang, nu til Ministeriet for Videnskab, Teknologi og Udvikling (ofte blot Videnskabsministeriet). Ressortområdet blev udvidet i 2001, således at ministeriet også fik ansvaret for universiteter, erhvervsforskere samt teknologi- og innovationspolitik. I 2011 ændredes navnet til Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser samtidig med, at der overførtes forskellige forhold vedrørende videregående, kunstneriske og maritime uddannelser. Endeligt i 2014 skiftede ministeriet navn til det nuværende: Uddannelses- og Forskningsministeriet [1].

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Kilder[redigér | redigér wikikode]


Koordinater: 55°40′30″N 12°35′05″Ø / 55.67491°N 12.584646°Ø / 55.67491; 12.584646