Christina Egelund

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Christina Egelund
Personlige detaljer
Født 9. december 1977 (41 år)
Hjørring, Danmark
Politisk parti Liberal Alliance
Links
Biografi på folketinget.dk

Christina Egelund (født 9. december 1977 i Hjørring)[1] er en dansk erhvervskvinde og politiker. Liberal Alliance udpegede hende som spidskandidat til Europa-Parlamentsvalget 2014. Egelund er medejer af Jambo Feriepark ved Saltum i Nordjylland, hvor hun arbejder til daglig. Derudover har hun siden 1. januar 2013 siddet i VisitDenmarks bestyrelse.[2]

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Som 13-årig meldte Egelund sig ind i Konservativ Ungdom, og aktiv i organisationen gennem gymnasietiden samt formand for lokalforeningen i Hjørring.[3][4] I 2010 blev Egelund medlem af Liberal Alliance og blev i 2013 valgt som partiet storkredsformand i Nordjyllands Storkreds.

Europa-Parlamentsvalget 2014[redigér | redigér wikikode]

Partiet valgte i 2014 Egelund som spidskandidat ved Europa-Parlamentsvalget 2014, men hun blev ikke valgt.[5]

Christina Egelunds mærkesager til EP-Valget 2014 var at føre EU tilbage til det oprindelige EF med fokus på fred, frihed og frihandel. I tråd med Liberal Alliances program gik hun ikke ind for euroen, en bankunion, finanspagt eller velfærdsydelser på tværs af grænser.[6] Under valgkampen til EP-Valget 2014 ønskede hun, at EU-borgere skulle gennem fem års optjening, før de kunne få danske velfærdsydelser som dagpenge og børnecheck.[7] Partiet betegner sig som det eneste parti til EP-Valget, der er borgerlig EU-Kritisk.[8] En undersøgelse viste, at hun var den mindst kendte blandt danske partiers spidskandidater til EP-Valget 2014. Kun 6% af de adspurgte kendte til hende,[9] og hun opnåede da heller ikke valg.

Folketingsmedlem[redigér | redigér wikikode]

Ved Folketingsvalget 2015 blev Egelund valgt i Nordjyllands Storkreds med 3.076 personlige stemmer.[10][11] Efter LA's indtrædelse i regeringen i 2016 blev Egelund ny politisk ordfører.[12]

Kildehenvisninger[redigér | redigér wikikode]

DanskStub
Denne artikel om en dansk politiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Christina Egelund kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.