Ane Halsboe-Jørgensen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ane Halsboe-Jørgensen
Uddannelses- og forskningsminister
Nuværende
Overtaget embede
27. juni 2019
Statsminister Mette Frederiksen
Del af Mette Frederiksen
Foregående Tommy Ahlers
Medlem af Folketinget
valgt i Brønderslevkredsen
Nuværende
Overtaget embede
2011
Valgt ved Folketingsvalget 2011, 2015 og 2019
Personlige detaljer
Født 4. maj 1983 (38 år)
Fjerritslev
Politisk parti Socialdemokratiet
Uddannelse Cand.scient.pol.
Uddannelses­sted Københavns Universitet
Links
Ane Halsboe-Larsens hjemmeside
Biografi på folketinget.dk Redigér på Wikidata
Informationen kan være hentet fra Wikidata.

Ane Halsboe-Jørgensen[1] (født Halsboe-Larsen, 4. maj 1983 i Fjerritslev) er cand.scient.pol., uddannelses- og forskningsminister fra 26. juni 2019 og medlem af Folketinget for Socialdemokratiet siden folketingsvalget 2011.

Uddannelse og baggrund[redigér | redigér wikikode]

Ane Halsboe-Jørgensen er datter af gymnasielærer Per Halsboe-Larsen og socialrådgiver Aino Halsboe. Hun er sproglig student fra Fjerritslev Gymnasium i 2002 og cand.scient.pol. fra Københavns Universitet i 2009.[1] Hun har arbejdet som lærervikar og pædagogmedhjælper i Nordjylland. I arbejderbevægelsen har hun arbejdet som kampagnemedarbejder for Ritt Bjerregaard i 2005, i LO's arbejdsmiljøafdeling i 2005-2007, som kommunikationskonsulent for LO i 2009-2011[1] og i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom[kilde mangler]. Hun har desuden været kommunikationsassistent hos Scandinavian International Management Institute i 2008-2009 og praktikant for Danmarks permanente repræsentation ved FN i 2007-2008.[2]

Politisk karriere[redigér | redigér wikikode]

Ane Halsboe-Jørgensen blev valgt i Nordjyllands Storkreds ved folketingsvalget 2011, hvor hun senere blev næstformand for folketingsgruppen.[3] Ane Halsboe-Jørgensen er opstillet i Brønderslevkredsen og har været medlem af Socialdemokratiet siden 1998[kilde mangler]. Hun blev genvalgt ved folketingsvalget 2015 og folketingsvalget 2019. Hun har været børneordfører, formand for Folketingets udenrigsudvalg samt medlem af finans-, skatte- og beskæftigelsesudvalget.

Udgivelser[redigér | redigér wikikode]

Ane Halsboe-Jørgensen og Pernille Rosenkrantz-Theil udgav i 2018 bogen Det betaler sig at investere i mennesker. Bogen er en kritik af finansministeriets regnemodeller og et forsvar for at indregne værdien af velfærd i politiske beslutninger.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ a b c Ane Halsboe-JørgensenFolketingets hjemmeside  Rediger på Wikidata
  2. ^ Ane Halsboe-Larsens profil, LinkedIn, tilgået 27. juni 2019
  3. ^ Ane Halsboe-Jørgensen, Socialdemokratiet, folketingsvalget 2015, DR
DanskSpire
Denne artikel om en dansk politiker er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Politiker
Gilbert Stuart Williamstown Portrait of George Washington.jpgArtiklen om politikeren Ane Halsboe-Jørgensen kan blive bedre, hvis der indsættes et (bedre) billede.
Du kan hjælpe ved at afsøge Wikimedia Commons for et passende billede eller uploade et godt billede til Wikimedia Commons iht. de tilladte licenser og indsætte det i artiklen.