Mitsubishi Motors

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Mitsubishi Galant

Mitsubishi Motors Corporation ( Mitsubishi Jidōsha Kōgyō Kabushiki kaisha) (TYO: 7211 ) er en multinational bilfabrikant med hovedsæde i Minato, Tokyo, Japan.[1] I 2010 var det Japans 6. største bilproducent og den 16. største i verden, målt på produktion.[2] Mitsubishi Motors var oprindeligt en del af af Mitsubishi keiretsu, tidligere den største industrikoncern i Japan.[3]

I oktober 2016 blev aktiemajoriteten i firmaet opkøbt af Nissan[4] og bilmærket Mitsubishi er herefter en del af Renault-Nissan alliancen, samlet set verdens tredjestørste bilproducent.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Historien om selskabet går tilbage til 1870 og stiftelsen af transportselskabet Tsukumo Shokai. Mitsubishi Heavy Industries, som kan spores tilbage til dette selskab, lancerede sin Model A i 1917. Mitsubishi Motors blev skabt i 1970, da Mitsubishi Heavy Industries' bildivision blev fraspaltet.[3] Mitsubishi Motors blev reorganiseret i 2003 og specialiserer sig i personbiler.

Modeller[redigér | rediger kildetekst]

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

JapanSpire
Denne artikel om et firma eller en virksomhed i Japan er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.