Morten Kjærum

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Morten Kjærum

Morten Kjærum.jpg

Personlig information
Født 30. marts 1957 Rediger på Wikidata
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Advokat Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Morten Kjærum (født 30. marts 1957) er en dansk jurist, der er tidligere direktør for Institut for Menneskerettigheder og nuværende direktør for EU's Agentur for Grundlæggende Rettigheder.

Kjærum er uddannet cand.jur. fra Aarhus Universitet i 1984. Han var 19841991 leder af Dansk Flygtningehjælps asylafdeling, og blev i 1991 direktør for Det Danske Center for Menneskerettigheder. Da centret blev lukket i 2002 blev Morten Kjærum direktør for det nyoprettede Institut for Menneskerettigheder under Dansk Center for Internationale Studier og Menneskerettigheder. Her var han frem til maj 2008. I 2002 blev han medlem af FN's Komité til bekæmpelse af racediskrimination (CERD), og i 2004 formand for De Nationale Menneskerettighedsinstitutioners Koordinationskomité (ICC). I marts 2008 blev han udnævnt til direktør for EU's Agentur for Grundlæggende Rettigheder.

Morten Kjærum modtog i august 2008 prisen Årets Laks af Landsforeningen for Bøsser og Lesbiske. Morten Kjærum er gift med Mette Hartlev, der er professor i sundhedsret og forskningscenterleder på Københavns Universitet.