Morten Ryom

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Morten Ryom
Formand for Erhvervsskolernes Elev-Organisation
Embedsperiode
oktober 2012 – september 2014
Foregående Christian Treholt
Efterfulgt af Mie Hovmark
Næstformand for Erhvervsskolernes Elev-Organisation
Embedsperiode
oktober 2011 – oktober 2012
Foregående Johanne Stenstrup
Efterfulgt af Johan Sundwall
Personlige detaljer
Født 2. januar 1992 (30 år)
Fulde navn Morten Ryom
Politisk parti Socialdemokraterne
Beskæftigelse Bygningsstruktør

Morten Ryom (født 2 januar 1992) er en dansk fagforeningsmand og socialdemokrat. Han var fra 2014 til 2018 folketingskandidat for Socialdemokraterne i Aalborg Østkredsen.[1] Han har tidligere været næstformand (2011-2012) og formand (2012-2014) for Erhvervsskolernes Elev-Organisation. I 2014 vandt han DM i debat,[2] arrangeret af Dansk Ungdoms Fællesråd (DUF) og Politiken, under FolkemødetBornholm.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Morten Ryom er søn af elektriker Lars Ryom og socialpædagog Birthe Ryom. Han er opvokset i Bislev, en lille landsby syd for Nibe. I 2013 blev han uddannet bearbejdningssmed fra Metal College Aalborg.

I 2010 blev Ryom valgt til distriktsformand for Nordjylland i Danmarks Socialdemokratiske Ungdom (DSU), men overlod senere på året posten til Esben Korsgaard Poulsen, til fordel for Erhvervsskolernes Elev-Organisation, hvor han både har besiddet posten som næstformand og formand. Som formand var han en aktiv del af debatten om regeringen Helle Thorning-Schmidt I's erhvervsskolereform,

Citat Vi føler, at debatten omkring erhvervsskoler har været meget akademiseret. Mange af de stemmer, der har domineret debatten, har aldrig selv gået på en erhvervsskole[3] Citat

I september 2014 meddelte Morten at han fratrådte sin post som formand, idet han havde valgt at blive folketingskandidat for Socialdemokraterne. “Der må aldrig opstå tvivl i offentligheden eller blandt vores aktive om jeg taler som repræsentant for eleverne på landets erhvervsskoler eller et politisk parti. Jeg takker af efter to gode år hvor vi har sat en klar dagsorden for erhvervsuddannelser vi kan være stolte af og som uddanner håndværkere i verdensklasse",[4] udtalte han om årsagen til sin fratrædelse.

Privat[redigér | rediger kildetekst]

Privat er Morten Ryom bosat i Aalborg.[kilde mangler]

Noter[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Socialdemokraterne - Morten Ryom
  2. ^ Hårdtslående elevformand i overalls vinder DM i debat - Politiken.dk
  3. ^ Erhvervsskoleelever: Drop karakterkrav og timeløn på 45 kroner - Politiken.dk
  4. ^ "Mie Hovmark er ny formand for EEO". Arkiveret fra originalen 10. februar 2015. Hentet 10. februar 2015.