Mustafar

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning

Mustafar er en planet i Star Wars-universet. Mustafar er i kronologisk rækkefølge med i Episode III - Revenge of Sith, Star Wars: The Clone Wars serie, Rogue One: A Star Wars Story og Episode VIII - The Last Jedi.

Planetens overflade er overvejende dækket af lava og klippe.

Darth Vader holder fra Episode III - VI til på Mustafar, hvor Vader ligeledes har et citadel.

Historie[redigér | redigér wikikode]

I Revenge of the Sith bliver separatistlederne nødsaget til at finde et nyt skjulested (hvilket bliver Mustafar), efter det lykkedes Obi-Wan Kenobi at spore General Grievous, droidehærens leder, til deres oprindelige lokalitet. Palpatine (som i virkeligheden er Darth Sidious) sender separatisterne til Mustafar, for at kunne dræbe dem, ved hjælp af Darth Vader. Padmé Amidala og Obi-Wan dukker dog op før Vader forlader planeten, og de to Jedier kommer ud i en lyssværdsduel, der ender med at Anakin mister sin ene arm og begge sine ben og bliver forbrændt. Palpatine (Darth Sidious) kommer ham dog til undsætning og får ham bragt i sikkerhed.

To årtier senere i Rogue One har Darth Vader fået opført et slot med udsigt til den lavabred, hvor han blev vansiret. Slottet er endvidere bygget ovenpå et gammelt Sith-tempel. Planeten er den eneste der ikke nævnes ved navn i Rogue One.

Mustafar er med i The Last Jedi, men intet officielt er meldt ud endnu. Muligvis holder barnebarnet Kylo Ren, og hans Ren Riddere til på borgen.


Star WarsStub
Denne Star Wars-artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.