Palpatine

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Star Wars-person
Navn Palpatine
Køn Mand
Race Menneske
Øjenfarve Blå
Hårfarve Grå
Hjemplanet Naboo
Alliance Den Galaktiske Republik / Det Galaktiske Imperium
Spilles af Ian McDiarmid

Palpatine er en person i Star Wars-universet.

Biografi[redigér | redigér wikikode]

Som med Yoda findes der ikke mange oplysninger om Palpatines tidlige liv. Man regner med han blev født på Naboo i ca. 84BBY. Efter mange mislykkedes forsøg blev han først valgt som senator for Naboo i 52BBY.

Senator Palpatine[redigér | redigér wikikode]

I Den usynlige fjende episode I er han senator for Naboo, og bliver her den nye kansler for Republikken efter han får overtalt Padmé Amidala til at stille en mistillidserklæring til kansler Valorum. Selv om de fleste regnede Palpatine for at være uden ambitioner, overraskende han, da han blev venner med mange offentlige figurer, øverstbefalende i militæret og selv Jedimestere. Palpatine var utrolig empatisk og god til at forstå den menneskelige sjæl og tanke – på den måde blev han en elsket senator og kansler, mange havde tillid til. Men han viste sig at være en sith fyrste trænet af Darth Plagueis. Med hjælp fra Darth Vader dræbte han størstedelen af jedierne. Han lavede derefter republikken om til et imperium, som han styrede med hård hånd.

10 år senere er han bag starten på klonkrigen, som varer tre år. Den slutter brat, da han bliver afsløret som Sith og får lokket Anakin Skywalker over på sin side. Palpatine regerer det meste af galaksen i over tyve år, før han bliver slået ihjel af Darth Vader, som dør af sine sår.

Ifølge Tom Veitch og Cam Kennedy bliver Palpatine (Darth Sidious) genfødt i bøgerne Star Wars – Dark Empire (Dark Horse 1995) og Star Wars – Dark Empire II (Dark Horse 1995).

Han er som Sith Darth Sidious den højest rangerende under Det Galaktiske Imperiums opståen. Hans evner med Kraften er fænomenale, større end alle andre jediers/siths, kun Yoda kan hamle op med ham. Anakin Skywalker har oprindelig potentiale til at overgå både Sidious og Yoda, men efter hans hårde medfart under kampen mod Obi-Wan KenobiMustafar, mister han meget af sin oprindelige styrke. Det anslås, at han herefter har en potentiel styrke svarende til ca. 80% af Sidious' mod oprindelig ca. 160%.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Wikipedia-logo.png Søsterprojekter med yderligere information:
Star Wars Stub
Denne Star Wars-artikel er kun påbegyndt. Hvis du ved mere om emnet, kan du hjælpe Wikipedia ved at udvide den.