Mystique

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Broom icon.svgDenne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Broom icon.svgFormatering
Denne artikel bør formateres (med interne links, afsnitsinddeling o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Mystique
Dansk navn Mystik
Udgiver Marvel Comics
Første optræden Ms. Marvel No.16 (maj 1978)
Første danske optræden
Skabt af Dave Cockrum
Chris Claremont
Data
Civile identitet Raven Darkhölme
Status
Tilknytning De udvalgtes broderskab
Tidligere tilknytninger
Kendte alias
Kendte slægtninge Night crawler/Kurt Wagner, (adoptiv barn) Rogue/Marie
Evner/Kræfter Kan imitere alles udseende og stemme, ekstraordinær styrke, intelligens og hurtighed og ældes ikke.
Cosplay af Mystique

Mystique (Raven Darkhölme) er en fiktiv figur i X-Men. Hun er en mutant med fantastiske kræfter. Hendes blå jern-lignende hud er meget stærk og stram, og gør at hendes fine hud ikke bliver flosset op. Hendes evne til at imitere forskellige personer både udseendet og stemmen, så hun ikke har sin egen stemme. Hendes veltrænede krop, der også gør at hun er adræt i sin måde at kæmpe på. Hendes gule øjne gør hun kan se i mørket og hendes lange røde hår er bare til pynt.

Mystique optræder i fem af X-Men-filmene. Hun bliver spillet af Rebecca Romijn i første tre film, og af Jennifer Lawrence i X-Men: First Class (2011) og X-Men: Days of Future Past (2014) X-men Apocalypse (2016).

Mystique i filmene[redigér | rediger kildetekst]

  • X-Men: I den første X-Men er hun på vej til at blive Magnetos højre hånd. Hun fanger senator Kelly og gennemtæsker ham med sine bare fødder og ben, og flyver så sammen med Toad hen til den hemmelige ø. Da hun senere i filmen kæmper mod Wolverine, ender det med han stikker hende i hendes mave, og hun skriger og falder ned på det kolde gulv. Men hun når at skifte til en politimand, så nå myndighederne kommer, tror de at hun er en såret politimand som skal have læge hjælp.
  • X-Men 2: I nummer to film er hun så tilbage på banen igen og er blevet Magnetos yndling. Hun kæmper ved hans side og er kæphøj og nedladende mod alle andre undtagen Magneto. alle mutanterne holder sammen mod et mand ved navn Stryker, som mener at alle Mutanter er farlige og skal der med dø. Alle mutanter slå sig sammen (her under Mystique og Magneto) for at få stoppet Stryker, der er bare ingen der ved at de to har en hemmelig plan
  • X-Men: The Last Stand: I den tredje ombæring af mutantfilmene sker der noget uventet. Hun bliver befriet af sin "elskede" chef Magneto fra et transportabelt fængsel specialbygget til uopdragne, ustyrlige og trodsige mutanter. Hun havde været på udkig efter hvad menneskene havde planer for og havde fundet ud af at det var denne modgift i skikkelse af en lille dreng. Derefter er hun blevet fanget med bukserne nede. Men efter at hun er blevet befriet imponerer hun Magneto med sin viden om modgiften og to andre mutanter som de også befrier (Juggernaut, Vinnie Jones) og (Multiple Man, Eric Dane). Pludseligt træder Mystique ind foran Magneto og bliver skudt af en pil, der indeholder hendes værste mareridt: Modgiften. Hun bliver forvandlet til et almindelig skrøbeligt menneske. Magneto vender sig forbavset om efter de har dræbt attentatmanden og kigger på den nøgne kvinde der i stedet for hendes blå hud, gule øjne, overnaturlige kræfter, lange røde hår og hendes veltrænede krop har hun almindelig glat hvid hud, blå øjne, er afkræftet, har sort kort uldet hår som falder ned i hendes skrøbelige blå øjne og hun er ikke længere stærk eller fit som hun var da hun havde blå hud. Hun kigger på hendes hånd hvor det sidste blå hud forsvinder og man kan se at hun har tårer i hendes øjne. Efter hun er færdig med at forvandle ligger hun nede på det stenhårde, iskolde og knivskarpe gulv hvor hun kigger undersøgende på sig selv. Magneto skal til at gå uden at lave nogen større scene ud af at efterlade hende, men Mystique giver ikke så let op og kommer med en svag lidenskabelig hvisken, et skrig der kun blev halvkvalt i gråd. "Eric". "Beklager, du er ikke længere en af os!", siger den hjerteløse Magneto og vender sig om og går med de andre. Så hun ligger tilbage nøgen og "en af dem". Hun ligger alene, hjælpeløs og svag tilbage så staten meget nemt kan fange hende og anbringe hende på en galeanstalt for unge, uregerlige, uopdragne og kriseramte kvinder. Men hun melder sig frivilligt og skriger når hun finder ud af at hun ikke må gå igen. Hun flår tøjet af sig og rejser sig og skal til at løbe, men en vagt griber fat i hendes bryst og kaster hende ned på det kolde gulv. Hun skriger og prøver at rejse sig og nikke ham en skalle, slå og sparke ham. Men han griner bare og tager fat, øverst på hendes lår og svinger hende ind i muren. Hun bliver ved med det, indtil flere vagter strømmer ind og flår hende op mod væggen og slår hende på hendes nøgne krop. Hun besvimer. Og ønsker at hun stadig var en mutant og at hun kunne flygte væk herfra sammen med Magneto.

X-men first class Mystique er ung i denne prequel til den originale serie. I denne del af historien for man af vide at Mystique og proffeser x har boet sammen siden de var helt små, og derfor opfatter de hindanen som søskende, senere møder de Beast og Magneto (også som unge) og de kommer begge til at pårvirke hendes liv. Senere kommer der ugenigheder og hendes bedste veninder (som også er mutant) ved navn: Angel går på de ondes side. En krig starter mellem de gode og onde mutanter, de ender dog med at Mystique går med Magneto

X-men Days of future past året er nu 1973 og Mystique er nu på egen hånd. En dværg ved navn trask, har opfundet en robot som kan finde og dræbe mutanter, disse Roboter er lavet på forholdvis Mystique's kræfter. Derfor bliver Wolverine sendt tilbage i tiden for at stoppe hende, for det er forsent

Trivia[redigér | rediger kildetekst]

  • Øjenfarve: Gul
  • Hårfarve: Rød
  • hudfarve: blå

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Fiktiv personSpire
Denne biografi om en fiktiv person er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Biografi