Mystique

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Broom icon.svg Denne artikel behøver tilrettelse af sproget.
Sproget i denne artikel er af lav kvalitet på grund af stavefejl, grammatikfejl, uklare formuleringer eller sin uencyklopædiske stil.
Du kan hjælpe Wikipedia ved at forbedre teksten.
Broom icon.svg Formatering
Denne artikel bør formateres (med afsnitsinddeling, interne links o.l.) som det anbefales i Wikipedias stilmanual. Husk også at tilføje kilder!
Wikitext.svg
Mystique
Dansk navn Mystik
Udgiver Marvel Comics
Første optræden Ms. Marvel No.16 (maj 1978)
Første danske optræden
Skabt af Dave Cockrum
Chris Claremont
Data
Civile identitet Raven Darkhölme
Status
Tilknytning De udvalgtes broderskab
Tidligere tilknytninger
Kendte alias
Kendte slægtninge
Evner/Kræfter Kan imitere alles udseende og stemme, ekstraordinær styrke, intelligens og hurtighed og ældes ikke.

Mystique (Raven Darkhölme) er en fiktiv figur i X-Men. Hun er en mutant med fantastiske kræfter. Hendes blå jern-lignende hud er meget stærk og stram, og gør at hendes fine hud ikke bliver flosset op eller hun skriger. Hendes evne til at imitere forskellige personer både udseendet og stemmen, så hun ikke har sin egen stemme. Hendes veltrænede krop, der også gør at hun er adræt i sin måde at kæmpe på. Hendes gule øjne gør hun kan se i mørket og hendes lange røde hår er bare til pynt.

Mystique optræder i fem af X-Men-filmene. Hun bliver spillet af Rebecca Romijn i første tre film, og af Jennifer Lawrence i X-Men: First Class (2011) og X-Men: Days of Future Past (2014).

Mystique i filmene[redigér | redigér wikikode]

  • X-Men: I den første X-Men er hun på vej til at blive Magnetos højre hånd. Hun fanger senator Kelly og gennemtæsker ham med sine bare fødder og ben, og flyver så sammen med Toad hen til den hemmelige ø. Når hun kæmper mod Wolverine, ender det med han stikker hende i hendes mave og hun skriger og falder ned på det kolde gulv.
  • X-Men 2: I nummer to film er hun så tilbage på banen igen og er blevet Magnetos yndling. Hun kæmper ved hans side og er kæphøj og nedladende mod alle andre undtagen Magneto.
  • X-Men: The Last Stand: I den tredje ombæring af mutantfilmene sker der noget uventet. Hun bliver befriet af sin "elskede" chef Magneto fra et transportabelt fængsel specialbygget til uopdragne, ustyrlige og trodsige mutanter. Hun havde været på udkig efter hvad menneskene havde planer for og havde fundet ud af at det var denne modgift i skikkelse af en lille dreng. Derefter er hun blevet fanget med bukserne nede. Men efter at hun er blevet befriet imponerer hun Magneto med sin viden om modgiften og to andre mutanter som de også befrier (Juggernaut, Vinnie Jones) og (Multiple Man, Eric Dane). Pludseligt træder Mystique ind foran Magneto og bliver skudt af en pil, der indeholder hendes værste mareridt: Modgiften. Hun bliver forvandlet til et almindelig skrøbeligt menneske. Magneto vender sig forbavset om efter de har dræbt attentatmanden og kigger på den nøgne kvinde der i stedet for hendes blå hud, gule øjne, overnaturlige kræfter, lange røde hår og hendes veltrænede krop har hun almindelig glat hvid hud, blå øjne, er afkræftet, har sort kort uldet hår som falder ned i hendes skrøbelige blå øjne og hun er ikke længere stærk eller fit som hun var da hun havde blå hud. Hun kigger på hendes hånd hvor det sidste blå hud forsvinder og man kan se at hun har tårer i hendes øjne. Efter hun er færdig med at forvandle ligger hun nede på det stenhårde, iskolde og knivskarpe gulv hvor hun kigger undersøgende på sig selv. Magneto skal til at gå uden at lave nogen større scene ud af at efterlade hende, men Mystique giver ikke så let op og kommer med en svag lidenskabelig hvisken, et skrig der kun blev halvkvalt i gråd. "Eric". "Beklager, du er ikke længere en af os!", siger den hjerteløse Magneto og vender sig om og går med de andre. Så hun ligger tilbage nøgen og "en af dem". Hun ligger alene, hjælpeløs og svag tilbage så staten meget nemt kan fange hende og anbringe hende på en galeanstalt for unge, uregerlige, uopdragne og kriseramte kvinder. Men hun melder sig frivilligt og skriger når hun finder ud af at hun ikke må gå igen. Hun flår tøjet af sig og rejser sig og skal til at løbe, men en vagt griber fat i hendes bryst og kaster hende ned på det kolde gulv. Hun skriger og prøver at rejse sig og nikke ham en skalle, slå og sparke ham. Men han griner bare og tager fat, øverst på hendes lår og svinger hende ind i muren. Hun bliver ved med det, indtil flere vagter strømmer ind og flår hende op mod væggen og slår hende på hendes nøgne krop. Hun besvimer. Og ønsker at hun stadig var en mutant og at hun kunne flygte væk herfra sammen med Magneto.

Trivia[redigér | redigér wikikode]

  • Øjenfarve: Gul
  • Hårfarve: Rød

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Fiktiv person Stub
Denne biografi om en fiktiv person er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi