Spring til indhold

Nødbehandler

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi

Titlen nødbehandler dækker i dag over mange forskellige kompetencer. Oftest er det brand- og redningsfolk, der modtager uddannelsen som en overbygningsuddannelse, til indsatsuddannelsen.

Normalt er der lokale krav, fra det brandvæsen eller firma man arbejder for. Udvalgte regioner har oprettet egentlige nødbehandleruddannelser hvor deltagerne opnår kompetencer som må benyttes i den pågældende region.

Nødbehandleren betegnes ikke som sundhedsfaglig person, og kompetencerne skal derfor underbygges. Dette kan ske, enten ved personlige aftaler med en læge, eller ved virksomhedens, lægefaglige rådgiver. En Nødbehandler må give forskellige slags medicin men den delegerende læge bestemmer hvilke.[1]

Den internationale betegnelse er Certified First Responder eller Emergency Medical Responder.

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ National nødbehandleruddannelse på foa.dk hentet 7. marts 2022
Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
JobSpire
Denne artikel om et job eller en stillingsbetegnelse er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.