Nairobi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Nairobi er hovedstaden i Kenya og har 2.750.561 indbyggere (pr. 2005) og ca. 3 til 4 millioner med forstæder. Navnet Nairobi kommer fra Maasai, Ewaso Nyirobi, og betyder "koldt vand". Byen er Afrikas 4. største by efter Kairo, Lagos og Johannesburg. Nairobi er også administationsby for provinsen Nairobi.

Nairobi blev grundlagt i 1899 som en efterforsyningsstation for den ugandiske jernbane, som gik mellem Mombasa og Uganda. Byen blev helt ombygget tidligt i 1900-tallet efter et pest-udbrud og en større bybrand. Nairobi blev hovedstad i Britisk Østafrika i 1907 og kenyansk hovedstad efter selvstændigheden i 1963.

Transport[redigér | redigér wikikode]

Nairobi bliver betjent af 2 lufthavne, hvoraf den største er Jomo Kenyatta International Airport, der ligger i udkanten af Nairobi. Den anden lufthavn hedder Wilson Airport og ligger også i udkanten af byen, men er ikke så stor som Jomo Kenyatta og modtager derfor kun mindre fly.

Byen bliver også betjent af tre hovedveje: Mombasa Road hovedvej A 109 går imod Jomo Kenyatta airport og Mombasa. Nairobi Road hovedvej A 104 går imod Nakuru og Kisumu og hovedvej A 2 går imod Moyale.

Trivia[redigér | redigér wikikode]

  • Fra 1914 til 1931 drev Karen Blixen en kaffeplantage, der var beliggende ved bjerget Ngong. Huset og parken er der stadigvæk og ligger i et villakvarter i udkanten af Nairobi.

Galleri[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Afrikansk geografi Stub
Denne artikel om afrikansk geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi