Nairobi

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg

Nairobi er hovedstaden i Kenya og har 2.750.561 indbyggere (pr. 2005) og ca. 3 til 4 millioner med forstæder. Navnet Nairobi kommer fra Maasai, Ewaso Nyirobi, og betyder "koldt vand". Byen er Afrikas 4 største by efter Cairo, Lagos og Johannesburg. Nairobi er også administationsby for provinsen Nairobi.

Nairobi blev grundlagt i 1899 som en efterforsyningsstation for den ugandiske jernbane, som gik mellem Mombasa og Uganda. Byen blev helt ombygget tidligt i 1900-tallet efter et pest-udbrud og en større bybrand. Nairobi blev hovedstad i Britisk Østafrika i 1907 og kenyansk hovedstad efter selvstændigheden i 1963.

Transport[redigér | redigér wikikode]

Nairobi bliver betjent af 2 lufthavne, hvoraf den største er Jomo Kenyatta International Airport, der ligger i udkanten af Nairobi. Den anden lufthavn hedder Wilson Airport og ligger også i udkanten af byen, men er ikke så stor som Jomo Kenyatta og modtager derfor kun mindre fly.

Byen bliver også betjent af tre hovedveje: Mombasa Road hovedvej A 109 går imod Jomo Kenyatta airport og Mombasa. Nairobi Road hovedvej A 104 går imod Nakuru og Kisumu og hovedvej A 2 går imod Moyale.

Trivia[redigér | redigér wikikode]

  • Fra 1914 til 1931 drev Karen Blixen en kaffeplantage, der var beliggende ved bjerget Ngong. Huset og parken er der stadigvæk og ligger i et villakvarter i udkanten af Nairobi.

Galleri[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


Afrikansk geografi Stub
Denne artikel om afrikansk geografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Geografi