Nanocover

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
NanoCover
Virksomhedsinformation
Selskabsform Anpartselskab
Branche Bioteknologi
Grundlagt 2005
Hovedsæde Aalborg
Nøglepersoner Frederik Bach Nielsen
Produkter Overfladebehandling
Eksterne henvisninger
www.nanocover.dk

Nanocover Scandinavia er en dansk virksomhed, der blev etableret i 2005. Firmaet producerer og distribuerer produkter til overfladebehandling baseret på nanoteknologi.

Børsnotering[redigér | redigér wikikode]

Virksomheden blev 2006 noteret på First North, der er den alternative markedsplads under Nasdaq OMX.

Tvivl om produkternes nytteværdi[redigér | redigér wikikode]

Virksomheden fremstiller produkter til overfladebehandling, og blev hurtigt kendt i den brede offentlighed som følge af en større annoncekampagne i bl.a. landsdækkende TV, hvoraf fremgik, at selskabets produkter var særdeledes effektive. Der blev imidlertid i pressen rejst betydelig tvivl om produkternes effektivitet,[1] ligesom virksomheden offentligt lagde sig ud med Dansk Sejlunion, der ligeledes havde stillet spørgsmålstegn ved produkternes kvaliteter.[2]

Det blev kort efter afsløret, at virksomheden var blevet stiftet og ledet af en selskabstømmer, der var indsat i Horserød Statsfængsel,[3] hvilket indebar, at selskabets børskurs blev reduceret dramatisk med deraf følgende tab for de investorer, der havde investeret i selskabet.

Konceptet overtages af NanoBiz ApS[redigér | redigér wikikode]

Problemerne i Nanocover blev søgt løst ved, at aktiemajoriteten blev overtaget af investorerne Peter Forchammer og Lasse Lindblad, men Forchammer og dennes selskaber gik kort efter konkurs, og det oprindelige selskab bag virksomheden måtte i slutningen af 2008 lukke virksomheden og afskedige medarbejderne.[4] Det lykkedes dog den 29. september 2009 det børsnoterede selskab at sælge konceptet bag Nanocover til det nystiftede anpartsselskab NanoBiz ApS, for en købesum på kun 350.000 kr.[5] NanoBiz ApS driver i dag virksomheden som en webshop.

Produkterne sælges gennem webshop[redigér | redigér wikikode]

NanoBiz ApS fungerer udelukkende som webshop og sælger direkte til privatkunder i hele skandinavien.

Frederik Bach Nielsen overtog NanoCover 1. februar 2015, og siden da er salget allerede mere end fordoblet. På baggrund af den store forøgelse i salget, er der særligt fokus på den fremtidige forretning og dermed også udvidelse af webshoppen til andre markeder.

Kilder[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]


DanskStub
Denne artikel om et dansk firma eller en virksomhed er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.