Nasiriyah

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Nasiriyah
الناصرية
Overblik
Land Irak Irak
Provins Dhi Qar
Grundlagt 1872 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 541.600 (2015)[1] Rediger på Wikidata
Andet
Højde m.o.h. 7 m Rediger på Wikidata
Oversigtskort
Dhi Qars beliggenhed i Irak
Dhi Qars beliggenhed i Irak

Nasiriyah (arabisk: الناصرية; BGN: En Nāşirīyah; også stavet Nassiriya eller Nasiriya) er en by i Irak. Det ligger langs bredden af floden Eufrat, omkring 370 km sydøst for Bagdad, tæt på ruinerne af den antikke by Ur. Det er hovedstaden i provinsen Dhi Qar. Dens befolkning 2003 var omkring 560.000, hvilket gør den til den fjerde største by i Irak. Den havde en religiøst forskelligartet befolkning af muslimer, mandaeere og jøder i begyndelsen af det 20. århundrede [2] , men i dag er dets indbyggere overvejende shia-muslimer.

Ruiner af den gamle by Ur
Kryddeributik i Nasiriya

Nasiriyah blev grundlagt af Muntafiq-stammen i slutningen af det 19. århundrede under den osmanniske æra. Den er siden blevet et knudepunkt for transport og centrum for daddeldyrkning. Byens småindustri omfatter bådebygning, tømrer- og sølvarbejde. Bymuseet har en stor samling af artefakter af sumeriske, assyriske, babylonske og abbasidesk oprindelse. Ruinerne af de gamle byer Ur og Larsa ligger i nærheden.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ www.citypopulation.de (fra Wikidata).
  2. ^ Field Museum of Natural History, 1940, p. 258.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Irakisk geografiSpire
Denne artikel om irakisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi