Nasiriyah

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Nasiriyah
الناصرية
Naserya city center 1.JPG
Overblik
Land Irak Irak
Provins Dhi Qar
Grundlagt 1872 Rediger på Wikidata
Demografi
Indbyggere 541.600 (2015)[1] Rediger på Wikidata
Andet
Højde m.o.h. 7 m Rediger på Wikidata
Oversigtskort
Dhi Qars beliggenhed i Irak
Dhi Qars beliggenhed i Irak

Nasiriyah (arabisk: الناصرية; BGN: En Nāşirīyah; også stavet Nassiriya eller Nasiriya) er en by i Irak. Det ligger langs bredden af floden Eufrat, omkring 370 km sydøst for Bagdad, tæt på ruinerne af den antikke by Ur. Det er hovedstaden i provinsen Dhi Qar . Dens befolkning 2003 var omkring 560.000, hvilket gør den til den fjerde største by i Irak. Den havde en religiøst forskelligartet befolkning af muslimer, mandaeere og jøder i begyndelsen af det 20. århundrede [2] , men i dag er dets indbyggere overvejende shia-muslimer.

Ruiner af den gamle by Ur
Kryddeributik i Nasiriya

Nasiriyah blev grundlagt af Muntafiq-stammen i slutningen af det 19. århundrede under den osmanniske æra. Den er siden blevet et knudepunkt for transport og centrum for daddeldyrkning. Byens småindustri omfatter bådebygning, tømrer- og sølvarbejde. Bymuseet har en stor samling af artefakter af sumeriske, assyriske, babylonske og abbasidesk oprindelse. Ruinerne af de gamle byer Ur og Larsa ligger i nærheden.

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ www.citypopulation.de (fra Wikidata).
  2. ^ Field Museum of Natural History, 1940, p. 258.

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

Question book-4.svg Der er for få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel, hvilket er et problem. Du kan hjælpe ved at angive troværdige kilder til de påstande, som fremføres i artiklen.
Irakisk geografiSpire
Denne artikel om irakisk geografi er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi