Natura 2000-område nr. 181 Oreby Skov

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Oreby Skov
Geografi
Region Region Sjælland
Kommune(r) Vordingborg kommune
Areal 30 ha
Udpegningsgrundlag
Naturtyper*
Habitatområde nr. 180
Arter
Oversigtskort
De *-mærkede er prioriterede naturtyper

Natura 2000-område nr. 181 Oreby Skov er et Natura 2000-område der består af habitatområderne H180 og har et areal på 30 hektar. Området ligger på sydkysten af den langstrakte randmoræne Knudshoved Odde og er præget af kystskrænter med lavere partier imellem. Områdets kystnære placering betyder at det er yderst vindpåvirket, hvilket har givet området karakter af morbund[1] og med partier af forholdsvis lysåben skov.

Natura 2000-området ligger i Vandområdedistrikt II Sjælland i vandplanomåde 2.5 Smålandsfarvandet.[2] i Vordingborg kommune.

Eremitten[redigér | rediger kildetekst]

Oreby Skov er udpeget til Natura 2000-område fordi det er levested for den sjældne billeart eremit, der kun findes på få lokaliteter i Sydøstdanmark. Eremit er en prioriteret art i EU, hvilket betyder, at Danmark har et særligt ansvar for at beskytte den. Billen er tilknyttet gammel løvskov indeholdende store, fritstående solbeskinnede træer med hulheder. Det vurderes i basisanalysen for Natura 2000-planen at den har en stabil tilstedeværelse i området, men at det trues af manglende egnede værtstræer i umiddelbar nærhed af eksisterende værtstræer samt få fremtidige værtstræer.[3]

Se også[redigér | rediger kildetekst]

Kilder og henvisninger[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Mor på Ordbog over det danske Sprog
  2. ^ Vandplan – Hovedvandopland 2.5 Smålandsfarvandet Arkiveret 12. august 2018 hos Wayback Machine på mst.dk
  3. ^ Basisanalysen for Natura 2000-0mrådet 2022-27 Arkiveret 7. marts 2022 hos Wayback Machine på mst.dk