Nicolai Munch-Hansen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Nicolai Munch-Hansen
Nicolai Munch-Hansen DSC06223.jpg
Information
Født 11. maj 1977 Rediger på Wikidata
Død 20. februar 2017 (39 år) Rediger på Wikidata
Gravsted Assistens Kirkegård Rediger på Wikidata
Statsborger Danmark Rediger på Wikidata
Beskæftigelse Komponist, musiker Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.

Nicolai Munch-Hansen (født 11. maj 1977, død 20. februar 2017[1]) var en en dansk bassist, komponist og producer.

Nicolai Munch-Hansen var i løbet af sin karriere både centrum for egne orkestre og udgivelser, og særdeles aktiv som både studie og livemusiker. Han var, i det danske musikmiljø, kendt som en meget alsidig musiker, der både mestrede rock og jazz.

Privat dannede Munch-Hansen par med sangerinde og sangskriver Kira Skov. Sammen har de sønnen Morgan. Siden Nicolai kom med i hedengangne Kira & The Kindred Spirits, har parret spillet sammen i samtlige af Kiras bands.

Udover hustruen Kira Skov har Nicolai i både rock og pop sammenhæng indspillet og turneret med navne som: Caroline Henderson, Jens Unmack, Tim Christensen, Steffen Brandt og Nikolaj Nørlund. Han var fast en bestanddel af Tim Christensens orkester i de første år af Christensens solokarriere.

I jazzverdenen har han selv udgivet fire albums i eget navn. På sine egne plader medvirker musikere som Jakob Høyer, Jakob Bro, Søren Kjærgaard, Mads Hyhne, Ned Ferm og RJ Miller. Det sidste album han udgav i eget navn er det eksperimenterende spoken-word album "Det Flimrende Lys Over Brabrand Sø" som er et samarbejde med digteren Peter Laugesen.

Som bassist på jazzscenen har han indspillet og turneret med navne som: Hans Ulrich, John Tchicai, Jakob Bro, Nolween Leroy og Rokia Traoré.

Nicolai Munch-Hansen døde d. 20. februar 2017 i København. Dødsårsagen er ikke officielt bekræftet, men den skyldes ifølge Politiken formentlig en utilsigtet dødelig kombination af euforiserende stoffer og alkohol.[2]

Galleri[redigér | redigér wikikode]


Kilder[redigér | redigér wikikode]

  1. ^ "Bassist og komponist Nicolai Munch-Hansen er død, 39 år". gaffa.dk. 24. februar 2017. Hentet 2017-03-11. 
  2. ^ "Dødsfald: Komponist Nicolai Munch-Hansen". Altinget. 25. februar 2017. Hentet 2020-07-13.