Steffen Brandt

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Steffen Brandt
Steffen brandt.jpg
Information
Født 14. juni 1953 (63 år)
Åbyhøj, Aarhus
Genre(r) Pop, poprock
Beskæftigelse Sanger, sangskriver, forfatter og musiker
Associerede acts Kliché, tv·2
Disambig bordered fade.svg Ikke at forveksle med Stephan Brandt.

Steffen Brandt (født 14. juni 1953 i Åbyhøj, Aarhus) er en dansk sanger, sangskriver, forfatter og musiker. Siden 1981 har han været forsanger i popgruppen tv·2, hvor han har skrevet både tekst og musik til alle gruppens sange. Steffen Brandt har skrevet sange til en lang række danske kunstnere, heriblandt Flemming "Bamse" Jørgensen, Peter Belli, Dodo & The Dodos, Michael Falch, News, Ray Dee Ohh, Sanne Salomonsen og Lis Sørensen. Steffen Brandt har også spillet med andre kunstnere - heriblandt Tina Dickow og Julie Maria. Brandt var i 1974 med til at danne den symfoniske rockgruppe Taurus, en forløber for TV-2, der i 1978 udgav deres første og eneste album, "Whatever Happened To The Sixties" med samme besætning, som senere blev kendt som TV-2: Brandt på sang, Hans Erik Lerchenfeldt på guitar, Georg Olesen på bas og Sven Gaul på trommer.

Hæder[redigér | redigér wikikode]

Steffen Brandt til overrækkelse af Modersmål-Prisen i 2003 sammen med vinderen fra 2003; Ib Spang Olsen.

Steffen Brandt modtog prisen som "Årets Danske Sangskriver" ved Danish Music Awards i 2003[1], og i 2006[2]. Steffen Brandt har fra 2001 arrangeret koncertrækken "Uden For Sæsonen" på Bornholm; han har valgt kunstnere fra vidt forskellige genrer og har trukket publikum til fra hele Danmark.

I 2003 modtog han Modersmål-Selskabets sprogpris for sin indsats for det danske sprog[3]. I 2003 modtog han højskolekulturprisen Den gyldne Grundtvig.

I 2009 udgav han et soloalbum med Bob Dylan-sange gendigtet på dansk med titlen Baby Blue [4]. Albummet blev tildelt en guldplade af IFPI d. 17. dec. 2010[5].

Privatliv, uddannelse og opvækst[redigér | redigér wikikode]

Privat har Steffen Brandt siden begyndelsen af 1980'erne været kæreste med billedkunstneren Jo Dam Kærgaard, som han har tre børn med.[6][7][8] Jo Dam Kærgaard har designet covers til samtlige tv·2-album siden 1984. Hun modtog i 1992 en Dansk Grammy for albummet Slaraffenland.

Brandt er uddannet cand.mag. i Nordisk Sprog og Litteratur fra Aarhus Universitet. Efter sin cand.mag.-uddannelse tog Brandt en pædagogikumuddannelse på Tørring Gymnasium. Han fik dog aldrig brugt sin uddannelse, da TV-2 blev et fuldtidsjob kort efter. Brandt er mellemste barn i en søskendeflok på tre. Faderen var salgsrepræsentant og moderen hjemmegående, og som barn gik Steffen til både fodbold, spejder og klaver – sidstnævnte derhjemme.

Steffen Brandts til dato korteste sangtekst, "Kalundborgbåden" fra 1988-albummet Nærmest Lykkelig, lyder i sin helhed som følger: "På Kalundborgbådens agterdæk / forefindes morskabsautomater / et populært tidsfordriv". Teksten er inspireret af en pjece om bord på færgerne Peder Paars og Niels Klim, der i 80'erne sejlede mellem Aarhus og Kalundborg.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Musik Stub
Denne musikrelaterede biografi er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi