Niels Jørgen Steen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Gå til: navigation, søg
Niels Jørgen Steen.
Aarhus Jazz Festival 2015
Foto: Hreinn Gudlaugsson

Niels Jørgen Steen (født 7. februar 1939) er en dansk pianist og orkesterleder. Han er uddannet boghandler, men selvlært pianist. Han har været aktiv jazzmusiker siden 1958.

Tidligt i karrieren spillede Niels Jørgen Steen med Arnvid Meyers orkester, der ofte havde Ben Webster og Harry Edison som gæstesolister. Han stod for Niels Jørgen Steens Beatkapel i 1970'erne, dirigerede DR's Big Band og dannede i 1987 The A-Team med cremen af danske jazzmusikere. Først med Peter Thorup som vokalist og senest med Bobo Moreno. I 80'erne havde han et længere samarbejde med Tommy Kenter på scenen og i TV.

I dag er han dirigent for Monday Night Big Band i Paradise Club i København. De spiller primært Niels Jørgen Steens egne big-band-jazz arrangementer, der er inspireret af Duke Ellington og Count Basie. Niels Jørgen Steen var i 1985 afløser i Basies orkester. I sæsonen ses han som kapelmester for Tivolis Big Band. Både Beatkapellet, The A-team og Monday Night Big Band er indspillet på CD.

Han har været komponist og musikalsk arrangør til DR-udsendelser som Sørøver Sally og flere julekalendere. Niels Jørgen Steen har været gift med skuespillerne Avi Sagild og Lotte Tarp og er far til Nikolaj Steen og Paprika Steen.

Eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]

Question book-4.svg Der er få eller ingen kildehenvisninger i denne artikel. Du kan hjælpe ved at angive kilder til de påstande som fremføres i artiklen.
Jazzmusiker Stub
Denne biografi om en jazzmusiker er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi
Pianist Stub
Denne biografi om en pianist er kun påbegyndt. Du kan hjælpe Wikipedia ved at tilføje mere.
Biografi