Ninna Thomsen

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ninna Thomsen
Født 27. april 1976 (45 år)
Nationalitet Danmark Dansk
Uddannelse og virke
Beskæftigelse Politolog Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata. Kildehenvisninger foreligger sammesteds.

Ninna Thomsen (født 27. april 1976 på Horsens Sygehus) er tidligere sundhedsborgmester i København, valgt for Socialistisk Folkeparti. Siden marts 2018 har hun været direktør for Mødrehjælpen.

Ninna Thomsen er uddannet cand.scient.pol. fra Københavns Universitet. I perioden fra 2010-2017 var hun borgmester for Sundheds- og Omsorgsforvaltningen i Københavns Kommune, valgt for Socialistisk Folkeparti. Før det arbejdede hun som fuldmægtig i socialforvaltningen i Gladsaxe Kommune.

Hun blev medlem af SF i 1994. Senere blev hun medlem af partiets hovedbestyrelse og var i 2007 folketingskandidat i Københavns Storkreds. I 2006 blev hun medlem af Københavns Borgerrepræsentation, hvor hun blev gruppeformand og medlem af Socialudvalget. Efter SF's succesvalg i 2009 fik partiet to borgmesterpladser i København, og Ninna Thomsen blev partiets anden borgmester som sundheds- og omsorgsborgmester. Da partiets daværende politiske leder i København, Bo Asmus Kjeldgaard, trak sig fra politik i 2011, blev hun valgt som ny politisk leder.

Efter kommunalvalget i 2013 fastholdt hun sin borgmesterpost. I 2016 blev hun efterfulgt af Sisse Marie Welling som politisk leder i Borgerrepræsentationen.

Privat er hun bosiddende på Nørrebro med sin mand Claus.

Kilder og eksterne henvisninger[redigér | redigér wikikode]