Nokken

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Ankerhus i Nokkens haveforening Lille Nok

Nokken eller H/F Nokken er Haveforening beliggende i den nordvestlige del af Amager. Området ligger syd for Islands Brygge, vest for Amager Fælled og nord for Vejlands Allé.

Boligerne i området består af kolonihavelignende bygninger og der er f.eks ikke kloakering i området. Grundene ejes af Københavns Kommune og er opdelt i ca. 100 individuelle lejeaftaler. Beboerne arbejder på at integrere området på Islands Brygge.[1]

Historie[redigér | redigér wikikode]

NOKKENs historie stammer tilbage fra 1930'erne, hvor området ejedes af Københavns Havn og hvor nogle ansatte fik lov at benytte det lille område til fritidsfiskeri og derved opstod den første spæde bebyggelse. Beboerne eller brugerne har altid været en broget flok.

I slutningen af 1990'erne forsøgte man fra Nokkeboernes side at få mere struktur på området, inden man kunne blive løbet over ende af det tiltagende byggeri på Islands Brygge og ud mod Nokken. Ved hjælp af utallige møder med Københavns Kommune (som overtog området) og senere med god advokathjælp, er det lykkedes at få markeret sig – omend intet er sikkert endnu. De senere års økonomiske nedgang resulterede i et midlertidigt stop i byggeboomet og presset på Nokken blev mindre. I den mellemliggende tid ser det ud til, at Nokken formentlig ender med at bestå, evt. med status og medlemskab af Kolonihaveforbundet, evt. med en anden aftale. Da flere nedlagte kolonihaver/nyttehaver er blevet genhuset i området, støtter det Nokkeboerne i, at Nokken formentlig er sikret for fremtiden – med eller uden kontrakter.

Referencer[redigér | redigér wikikode]

Københavns kommuneSpire
Denne artikel om geografi i Københavns Kommune er en spire som bør udbygges. Du er velkommen til at hjælpe Wikipedia ved at udvide den.
Geografi

Koordinater: 55°39′04″N 12°33′48″Ø / 55.6511°N 12.5632°Ø / 55.6511; 12.5632