Nomura Holdings

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Spring til navigation Spring til søgning
Nomura Holdings
Nomura Holdings logo.svg
Nomura Securities (head office).jpg
Virksomhedsinformation
Grundlagt 1925 Rediger på Wikidata
Hovedsæde Tokyo, Japan Rediger på Wikidata
Regnskab
Omsætning 1 billioner ¥ (2010) Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Nomuras hovedkvarter i Tokyo

Nomura Holdings, Inc. (野村ホールディングス株式会社)(TYO: 8604 , SGX: N33 , NYSENMR) er en japansk finansvirksomhed og et principielt medlem af Nomura Keiretsu. Koncernen driver forretninger indenfor investering, bank, finansiering og værdipapirer.[1] Koncernen har hovedkvarter i Nihonbashi i Chuuou i Tokyo.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

Historien om Nomura begynder 25. december 1925, hvor Nomura Securities Co., Ltd. (NSC) etableres i Osaka, som en fraspaltning af Securities Dept. of Osaka Nomura Bank Co., Ltd (nutidens Resona Bank). NSC fokuserede indledningsvist på obligationsmarkedet.[2][3] Det blev navngivet efter grundlæggeren Tokushichi Nomura II, en velhavende japansk aktiehandler. Han havde tidligere etableret Osaka Nomura bank i 1918, baseret på Mitsui zaibatsu modellen.[4] Som størsteparten af japanske konglomerater eller zaibatsuer, så startede det oprindeligt i Osaka, men er i dag flyttet til Tokyo. NSC fik bemyndigelse til at handle aktier i 1938 og blev børsnoteret i 1961.

1. oktober 2001 indførte Nomura en holdingselskabsstruktur og Nomura Holdings blev etableret.[5][6] Nomura tjente størsteparten af sit overskud på det japanske privatkunde bankmarked, men har ekspanderet til internationale investeringsbankforretninger. Instinet Incorporated blev overtaget i februar 2007. I oktober 2008 overtog koncernen Lehman Brothers Holdings's investeringsbank og kapitalforretning i Asien og Europa. Nomura betalte 225 mio. amerikanske dollar for købet af Lehman's Asien-Pacific enhed.[7]

Datterselskaber[redigér | rediger kildetekst]

Slogan[redigér | rediger kildetekst]

Koncernens slogan er Nomura is "Connecting Markets East & West".[12]

Referencer[redigér | rediger kildetekst]

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]