Kyocera

Fra Wikipedia, den frie encyklopædi
Kyocera
Virksomhedsinformation
Selskabsform Kabushiki gaisha Rediger på Wikidata
Brancher Elektronik, industri Rediger på Wikidata
Grundlagt 1. april 1959, 1959 Rediger på Wikidata
Grundlægger Kazuo Inamori Rediger på Wikidata
Hovedsæde Fushimi-ku[1], Japan Rediger på Wikidata
Produkt Computerprogram Rediger på Wikidata
Organisation
Antal ansatte
61.468 Rediger på Wikidata
Datterselskaber Kyocera (United States)
KDDI Rediger på Wikidata
Eksterne henvisninger
Virksomhedens hjemmeside Rediger på Wikidata
OpenCorporates jp/4130001000049 Rediger på Wikidata
Information med symbolet Billede af blyant hentes fra Wikidata.
Kyoceras hovedsæde i Fushimi-ku, Kyoto, Japan

Kyocera Corporation (TYO: 6971 NYSEKYO) 京セラ株式会社 Kyōsera Kabushiki-gaisha er en multinational elektronik- og keramikproducent med hovedsæde i Kyoto i Japan. Virksomheden er grundlagt som Kyoto Ceramic Co., Ltd. 京都セラミック株式会社 Kyōto Seramikku Kabushiki-gaisha i 1959 af Kazuo Inamori og i 1982 skiftede virksomheden navn til Kyocera. Kyocera er en forskelligartet virksomhed med grundlæggende teknologier indenfor keramiske materialer, der er videreudviklet gennem forskning og strategiske sammenlægninger og opkøb. Der produceres indutriel keramik, solkraftanlæg, telekommunikationsudstyr, kontordokuments kopimaskiner og printere, elektroniske komponenter, halvledere, skæreredskaber og komponenter til læge- og tandlægeimplantater.

I 2011 havde Kyocera en årlig omsætning på 15,3 mia. USD og 66.608 medarbejdere.

Historie[redigér | rediger kildetekst]

1959 – 2000[redigér | rediger kildetekst]

Kyoceras oprindelige produkt var en keramisk isolator kendt som ena “kelcima” til brug i tv-billedrør. Virksomheden videreudviklede hurtigt teknologien til at omfatte en større række af keramiske komponenter til elektroniske og strukturelle enheder. I 1960'erne betød NASAs rumprogram begyndelsen på Silicon Valley og den avancerede computerteknologi skabte en efterspørgsel efter halvledere til integrerede kredsløb, Kyocera udviklede keramiske halvledere, som stadig er blandt virksomhedens kerneprodukter.

I midten af 1970'erne begyndte Kyocera at satse på flere materialeteknologier indenfor keramiske produkter, inklusiv solceller, biokompatible tand- og fællesudskiftningssystemer, industrielle skæreredskaber, forbrugerkeramik, såsom køkkenknive og kuglepenne; syntetiske ædelstene, herunder rubiner, smaragder, safirer, opaler og alexandritter og padparadschahs.

Virksomheden begyndte i 1979 på produktion af elektroniskudstyr og radiokommunikationsteknologier gennem en investering i Cybernet Electronics Corp., som blev fusioneret med Kyocera i 1982.

Kyocera fik adgang til optiske teknologier med overtagelsen af Yashica Co., Ltd. i 1983, sammen med Yashicas forudgående licensaftale med Carl Zeiss og der blev produceret rullefilms- og digitalkameraer under Kyocera-, Yashica- og Contax-mærkerne indtil 2005, hvor produktionen af rullefilms- og digitalkameraer blev indstillet.

Gennem 1980'erne markedsførte Kyocera lydenheder såsom Cd-afspillere, radioer, pladespillere og kassettebåndoptagere. Produktionen af lydenheder blev stoppet i 1989.

I 1989 erhvervede Kyocera Elco Corporation, en producent af elektroniske stik. I 1990 udvidede Kyocera sine globale aktiviteter betydeligt med tilføjelsen af AVX Corporation, en global producent af passive elektroniske komponenter, såsom keramiske chip-kondensatorer, filtre og dæmpere.

Som en konsekvens af stigende salg af solceller, etableredes i 1996 Kyocera Solar Corp. i Japan og i 1999 Kyocera Solar, Inc. i USA.

2000→[redigér | rediger kildetekst]

Januar 2000 overtog Kyocera fotokopimaskineproducenten Mita Industrial Co., Ltd., og skabte Kyocera Mita Corporation med hovedsæde i Osaka, Japan og datterselskaber i mere end 25 lande.

Også i 2000 overtog Kyocera mobiltelefonproducenten QUALCOMM Incorporated og skabte Kyocera Wireless Corp. I 2003 etablerede Kyocera Wireless Corp. Kyocera Wireless India (KWI), et datterselskab i Bangalore. KWI har etableret alliancer med flere ledende udbydere af CDMA-services i Indien.

I 2008 Kyocera gennemførte Kyocere en sammenlægning med Sanyo Electric Co., Ltd., således at Kyocera overtog Sanyo Mobile og dets beslægtede operationer i Japan, USA og Canada.

Juni 2010 overtog Kyocera en del af Sonys Sony Mobile Display Corporation. Som er en tyndfilm-transistor (TFT) liquid crystal display (LCD) design- og produktionsforretning.

Juli 2011 overtog Kyoceras fuldt ud ejede tyske datterselskab Kyocera Fineceramics GmbH 100 % af aktierne i den danske industriskæreværktøjsvirksomhed Unimerco Group A/S. Virksomheden skiftede efterfølgende navn til Kyocera Unimerco A/S.

Februar 2012 overtog Kyocera samtlige aktier i Optrex Corporation. Som så blev til Kyocera Display Corporation.

Produkter[redigér | rediger kildetekst]

Solceller[redigér | rediger kildetekst]

Kyocera Corporation har bekendtgjort planer om at udvide sin produktion af multikrystal silicium solceller til 1.000 megawatts (MW) årligt i pr. 31. marts 2013, det er mere end end tre gange effekten af produktionen i 2008 på 290 MW. Virksomheden vil styrke produktionen i Japan, Mexico, Europa og Kina med investeringer på ca. 50 mia. Yen indtil 31. marts 2012. Således vil Kyocera være rustet til en øget efterspørgsel på solceller.[2][3] Kyoceras solpaneler vil være en valgmulighed i den nye Toyota Prius.[4]

Kyocera Solar[5] ventes at påbegynde en produktion af solpaneler i San Diego, Californien, målrettet det amerikanske marked.[6]

Avanceret keramik[redigér | rediger kildetekst]

Avanceret keramik er omhyggeligt udviklede materialer, hvor de kemiske sammensætninger er præcist tilpassede ved hjælp af raffinerede eller syntetiske råmaterialer.

Satellittelefoner[redigér | rediger kildetekst]

Tidligere har Kyocera produceret satellittelefoner til Iridiumnetværket. Tre mobiltelefoner blev lanceret i 1999.[7][8]

Mobiltelefoner (Kyocera Communications)[redigér | rediger kildetekst]

Kyocera overtog terminalforretningen fra den amerikanske virksomhed Qualcomm i februar 2000[9] og blev dermed en betydende levenrandør af mobiltelefoner. I 2008 overtog Kyocera også Sanyos mobiltelefon-division. Kyocera terminaldivisionen er lokaliseret i San Diego.

Printere og multifunktionsmaskiner (Print, kopiering, scanning og fax)[redigér | rediger kildetekst]

Kyocera Mita Corporation producerer en bred række af printere, multifunktionsmaskiner og tonerpatroner, som sælges over det meste af verden.

Sponsorater[redigér | rediger kildetekst]

Virksomheden er trøjesponsor for den japanske fodboldklub Kyoto Sanga F.C. der spiller i J-League .

Kyocera har navnerettighederne til ADO Den Haags stadion i Holland.

Kilder[redigér | rediger kildetekst]

  1. ^ Navnet er anført på bokmål og stammer fra Wikidata hvor navnet endnu ikke findes på dansk.
  2. ^ Kyocera to Triple Solar Cell Production to 500 MW in FY2010
  3. ^ "Solar firm to double capacity". Arkiveret fra originalen 6. februar 2022. Hentet 30. juli 2012.
  4. ^ "Kyocera Solar Panels On New Prius". Hentet 2010-10-18.
  5. ^ "Kyocera Products". Kyocera Solar Energy. 2004-02-12. Hentet 2010-10-04.
  6. ^ "Kyocera to develop solar modules for US market". 5. marts 2010. Arkiveret fra originalen 5. juni 2011. Hentet 11. marts 2010.
  7. ^ Kyocer Introduces Iridium ProductLine
  8. ^ Motorola Iridium Kyocera satellite telephone satellite telephone
  9. ^ KYOCERA'S ACQUISITION OF THE TERRESTRIAL-BASED PHONE DIVISION OF QUALCOMM, press release

Eksterne henvisninger[redigér | rediger kildetekst]